Atlanta Fed Başkanı Dennis Lockhart, İngiltere'nin Avrupa Birliği'nde (AB) kalıp kalmamak üzerine Haziran'da yapacağı referandumun, Fed'in aynı ay içerisinde yapacağı toplantıda alacağı faiz kararı üzerinde önemli bir etkisinin olacağını söyledi.

Florida'da bir konuşma yapan Lockhart, "İngiltere'nin AB'den çıkması (Brexit) küresel belirsizlikte artışın kaynağı olabilir. Haziran ayı toplantısına yaklaştıkça önemli etki yaratma potansiyeli var" dedi. Lockhart konuşmasından önce yaptığı açıklamalarda da Fed'in 14-15 Haziran'da gerçekleştireceği toplantının yaklaşık bir hafta sonrasında yapılacak olan Brexit referandumunun ABD ekonomisi için risk oluşturduğunu belirtti.

Fed politika yapıcıları Mart ayındaki toplantılarında bu yıl için iki faiz artışı olacağı tahminini yaparken, son toplantılarının ardından küresel ekonomik yavaşlama ve düşük
enflasyon nedeniyle faiz artışlarında aceleci olunmayacağı sinyali verdiler. Lockhart ABD'nin birinci çeyrekteki sönük ekonomik büyümesinin "kalıcı olmasından" endişe duyduğunu ve Haziran ayında faizleri artırıp artırmama konusunda kararsız olduğunu söyledi.