İstanbul Adalar İlçesi’nde hayvan hakları savunucuları ile ada halkını karşı karşıya getiren “fayton mu akülü araç mı” tartışması sürerken hiçbir toplu taşıma aracı bulunmayan Kınalıada’da elektrikli araç kullanılmasına karar verildi. Elektrikli araçların işletmesini İSPARK yapacak.

İLGİLİ HABERO ada artık devletin!O ada artık devletin!

OY BİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ


Konuyla ilgili Toplu Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’nün (UKOME) talebi İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin eylül ayı oturumunda görüşüldü. UKOME kararı çerçevesinde, Kınalıada’da toplu taşımanın her biri en fazla 12 kişilik olmak üzere toplam 4 adet elektrikli araçla yapılması, yolculuk ücretinin İstanbulkart ile tahsil edilmesi istendi. İşletmeciliğin de 15 yıl süre ile elektrikli araç başına yıllık 1500 TL bedelle İstanbul Otopark İşletmeleri Ticaret AŞ’ye devredilmesi önerildi. Kınalıada’da her biri en fazla 12 kişilik olmak üzere toplam 4 adet elektrikli araçla yapılacak toplu taşıma hattının 15 değil 5 yıl süre ile İSPARK tarafından işletilmesi uygun bulundu. Karar mecliste oybirliği ile kabul edildi. Kınalıada’da dik yokuşlu sokakların uygun olmaması nedeniyle fayton dahi kullanılamıyor.

İLGİLİ HABERAdalara giriş ücretli oluyorAdalara giriş ücretli oluyor

KINALIADA’DA FAYTON BİLE YOKTU


Hiçbir toplu taşıma hizmeti bulunmayan Kınalıada’da ulaşım artık her biri en fazla 12 kişilik olan elektrikli araçlarla sağlanacak.