15 Temmuz'da gerçekleşen kanlı başarısız darbe girişimi sonrası düzenlenen operasyonlar kapsamında iş dünyasından birçok ünlü isim tutuklanarak cezaevine gönderildi. Darbe girişiminin ardından iş dünyasından pek çok isim gözaltına alındı. Gaziantepli NAKSAN Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu ve oğlu NAKSAN Holding Yönetim Kurulu üyesi Taner Nakıboğlu tutuklandı.

Taner Nakıboğlu bindiği uçakta gözaltına alınmıştı Taner Nakıboğlu bindiği uçakta gözaltına alınmıştı


1960 yılında kurulan Naksan Holding 7000 çalışana sahip. 140 ülkeye ihracat yapan şirket plastik ambalaj, tekstil ve enerji gibi sektörlerde hizmet veriyor.

Cahit Nakıboğlu Cahit Nakıboğlu

ALİYE BOYDAK'A TUTUKLAMA


Kayseri'de darbe girişimi sonrası başlatılan FETÖ/PDY operasyonları kapsamında gözaltına alınan 15 kişi arasında yer alan Boydak Holding Yönetim Kurulu üyesi Şükrü Boydak'ın eşi Aliye Boydak, çıkarıldığı Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Aliye Boydak Aliye Boydak


Daha önce Kayseri'de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak ile Yönetim Kurulu Üyesi Memduh Boydak, tutuklanmış, ardından Hacı Boydak tahliye edilmişti.

Kuruluşu 1957 yılına uzanan Boydak Holding'in bünyesinde, İstikbal Mobilya HES kablo ve Bellona gibi markalar bulunuyor.

UĞUR DERİN DONDURUCU'NUN SAHİPLERİNE TUTUKLAMA


Aydın’ın Nazilli ilçesinde FETÖ operasyonlarında gözaltına alınan ve "Uğur Derin Dondurucu" markasıyla da bilinen Uğur Şirketler Grubu yöneticileri İş adamı Mehmet, Ali ve Ünal Takmaklı çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Şirket 1954 yılında Aydın Nazilli'de kuruldu. 2000'den fazla çalışanı olan Uğur Soğutma Sistemleri 850 satış noktasında hizmet veriyor.

Mehmet Takmaklı Mehmet Takmaklı

ÖNCE İSTİFA SONRA GÖZALTI


FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan bir diğer iş adamı ise PETKİM'in Genel Müdürü Saadettin Korkut. İzmir’in Aliağa ilçesinde bulunan Petrokimya Holding AŞ (PETKİM)’in Genel Müdürü Saadettin Korkut Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile bağlantısı olduğu iddiasıyla gözaltına alındı. Korkut gözaltına alınmadan hemen önce istifa ettiğini duyurmuştu.

Saadettin Korkut Saadettin Korkut


Temelleri 1962 yılında atılan PETKİM 2008 yılında özelleştirildi. PETKİM'in ürettiği petrokimya ürünleri tarım, otomotiv, elektrik ve tekstil sektöründe kullanılıyor.

İLGİLİ HABERFETÖ operasyonu kapsamında iş adamları gözaltına alındıFETÖ operasyonu kapsamında iş adamları gözaltına alındı