ERDOĞAN SÜZER/ANKARA

Bakan Yıldırım, Kanal İstanbul için 5 yeni güzergah üzerinde çalıştıklarını belirterek, “Bunlardan bir tanesi Çatalca” dedi

Foto: Depophotos


Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, arsa rantçılarının merakla beklediği Kanal İstanbul projesi için yaptığı “düzeltme” açıklamasıyla yeni bir spekülasyonun yolunu açtı. Bakan Yıldırım, Kanal İstanbul’un güzergahıyla ilgili olarak Meclis’te milletvekillerinden gelen soru üzerine yaptığı “Biz Silivri demedik” sözlerini düzeltmek için yeni bir açıklama yaptı.

RESMEN AÇIKLANMIŞ DEĞİL


Silivri ifadesini Kanal İstanbul için değil 3’üncü havalimanı için söylediğini belirten Yıldırım, “Kanal İstanbul ile 3’üncü havalimanı birbirine karıştırılmış. 3’üncü havalimanı yapılıyor, yeri de belli. Kanal İstanbul için biz 5 tane güzergah üzerinde çalıştık. Hiçbir güzergahı bugüne kadar resmen açıklamış değiliz. Bir takım tahminlerle spekülasyon oluşturuldu. Buradan kanal geçiyor, buradan arsa alırsanız kazançlı çıkarsınız dendi. Ben vatandaş mağdur olmasın diye güzergahın netleşmediğini açıkladım. Halen güzergah çalışması tamamlanmadı. Üniversiteler, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile TOKİ’nin çalışması var. Karşılaştırmalı bir değerlendirme olmadan belirli bir güzergah üzerinde odaklanıp hayal kırıklığı yaşanmasın” dedi.

Yıldırım, milletvekillerinin Çatalca güzergahından da bahsettiğini ifade ederken, spekülasyona yol açacak, “Bizim 5 güzergahımız var. Neticede birine yapılacak. Çatalca da o güzergahlardan biri” açıklamasını yaptı. Yıldırım, “Büyükşehir planında Silivri rezerv alan gösterilmiş, biz orayı da düşünmedik değil. Etüt yaptık. Ancak tamamen tarım arazisi ve özel mülkiyet. Tarım arazisi yok olmasın maliyet artmasın diye orayı seçmedik” diye konuştu.