Kredi borcu yapılandırması vatandaşı sevindirirken düzenlemenin ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı. Düzenlemeye göre taşıt ve konut kredileri yapılandırma kapsamında yer almıyor.

BDDK'nın kredi işlemleri ile banka ve kredi kartları hakkında değişiklik içeren yönetmeliklerinin yürürlüğe girmesiyle yapılandırma koşulları ve detayları merak konusu oldu.

Dünya Gazetesi'nin haberine göre; BDDK düzenlemesi, takibe düşmemiş ihtiyaç kredileri ile kredi kartı borç bakiyesinden oluşan 'canlı' kredileri kapsıyor.

İLGİLİ HABERİşte kredilerde ve kredi kartlarında yapılan tüm yasal değişikliklerİşte kredilerde ve kredi kartlarında yapılan tüm yasal değişiklikler
Konut ve taşıt kredileri ise yapılandırma kapsamında yer almıyor. Bankacılar, kredi kartlarında yapılacak yapılandırmada uygulanacak faiz oranının yüzde 2.52 düzeyinde bulunan temerrüt faizi olmayacağını ihtiyaç kredisi cari faiz oranı olan yüzde 1.20-1.50 seviyelerinin dikkate alınacağı tahmininde bulundular.

BDDK'nın düzenlemesiyle müşterilen borçlarını daha düşük taksitlerle uzun vadede yayma imkanı bulacağını ifade eden bankacılar bu durumun ekonomik büyümeye katkı sağlayacağını dile getirdiler.