İstanbul - İzmir otoyolu İzmit Körfezi geçiş kısmı olan Osmangazi Köprüsü, dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Bİnali Yıldırım'ın katıldığı bir törenle hizmete açıldı. Osmangazi Köprüsü, Türkiye'nin en uzun, dünyanın ise 4. en uzun asma köprüsü oldu.

BOĞAZİÇİ'Nİ KORUTÜRK AÇMIŞTI


Türkiye'nin ilk asma köprüsü olan Boğaziçi Köprüsü, 30 Ekim 1973'te Türkiye Cumhuriyeti 6. Cumhurbaşkanı Fahri Korutürk tarafından açıldı. Korutürk, açılışa katılan binlerce vatandaş ve bando eşliğinde yürüyerek köprüyü geçti. Aynı anda yüzlerce kişinin köprüden geçmesi üzerine köprü sallanmış ve kısa süreli bir panik yaşanmasına neden olmuştu.

Boğaziçi Köprüsü'nü 6. Cumhurbaşkanı Fahri Korutürk açtı Boğaziçi Köprüsü'nü 6. Cumhurbaşkanı Fahri Korutürk açtı



 

"HAYDİ BİR KASET KOY SEMRA..."


Türkiye'nin ikinci asma köprüsü olan Fatih Sultan Mehmet Köprüsü 3 Temmuz 1988'de zamanın başbakanı Turgut Özal tarafından hizmete açıldı. Köprüden geçen ilk araç Özal'ın bizzat kullandığı resmi otomobili olurken, geçiş sırasında eşi Semra Özal'a "haydi bir kaset koy da şöyle bir neşelenelim Semra" demesi basında uzun süre yer almıştı.

 

ERDOĞAN DİREKSİYONDA


Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açışışını yaptığı ilk köprü olan Osmangazi Köprüsünden geçen ilk araç ise Erdoğan'ın bizzat kullandığı otomobil oldu. Araçta Erdoğan'a  Başbakan Yıldırım ve Arnavutluk Başbakanı Edi Rama eşlik etti. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü açılışında Turgut Özal'a eşlik eden Semra Özal'ın aksine Emine Erdoğan ve Semiha Yıldırım, Osmangazi Köprüsü açılışında Cumhurbaşkanı ve Başbakan'a eşlik etmediler.