ABD kamuoyunun şu sıralar tartıştığı konulardan biri Mars'a seyahatin mümkün olup olmadığı. SpaceX şirketinin kurucusu ve uzaya ilk otomobili gönderen insan olarak tarihe geçen dahi lakaplı yatırımcı Elon Musk 2020 yılında Mars'a roketlerle seyahatlerin başlayacağını ilerleyen dönemde de Mars'ta yerleşim için koloniler kurulacağını savunuyor.

Musk insanların Mars'a gitmek için sanılandan daha istekli olacaklarını çünkü Mars'ta büyük iş gücüne ihtiyaç duyulacağını belirtti. Yatırımcı, "Mars'ta çok uzun bir süre iş çok olacak ama işçi olmayacak" dedi. Peki ya uzmanlar Mars'taki ekonomik aktivitelerin nasıl olacağını tahmin ediyor.

İLGİLİ HABERSpaceX, Mars’ta koloni kurma planını açıkladıSpaceX, Mars’ta koloni kurma planını açıkladı

Forbes'un haberine göre; Mars Topluluğu derneğinin başkanı Robert Zubrin Mars'a yerleşmede ABD'de izlenen 17. ve 18. yüzyıldaki göç politikalarının etkili olabileceğini vurguluyor.

[old_news_related_template title="GRAFİK: Falcon Heavy nasıl tarih yazdı?" desc="Dünyanın en güçlü roketi Falcon Heavy Tesla Roadster'la birlikte Mars'a doğru yola çıktı. Bu olay insanoğlunun uzay serüveninde yeni bir çağ açtı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/02/space1.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/grafik-falcon-heavy-nasil-tarih-yazdi-2208140/"]

KOLONİLEŞME ÖRNEĞİ


ABD'ye ilk yerleşen kolonicilerin Virginia bölgesine geldiklerini ve burada tütün üretimi gerçekleştirerek tutunduklarını belirten Zubrin Mars'ta da benzer bir süreç olabileceği görüşünde.

[old_news_related_template title="İNFOGRAFİK: Elon Musk kimdir?" desc="Dahi mi? Deli mi? Mars'a otomobil gönderen adam olarak adını tarihe altın harflerle yazdıran Elon Musk 12 yaşında bilgisayar programcılığını öğrendi, 27 yaşında milyonlarla oynamaya başladı. Şimdi ise geleceği tasarlıyor. Kim bu Elon Musk?" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/02/muskingen.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/infografik-elon-musk-kimdir-2208963/"]

Bilim adamları şu an için Mars'ta yapılabilecek en önemli ekonomik aktivitenin platinyum madenleri işletmek olduğunu belirtiyor. NASA hali hazırda küçük gezegenler olarak bilinen astreoidler üzerinde maden arama çalışmaları yapıyor. Bir astreoid'de 50 milyar dolar değerinde platinyum olduğu ifade ediliyor. Böylece Mars'ın madencilik açısından çok zengin bir coğrafyaya sahip olduğu vurgulanmakta.

İLGİLİ HABER'Mars'ta kafatası bulundu' iddiası!'Mars'ta kafatası bulundu' iddiası!

Robert Zubrin işçileri Mars'a götürmekle ilgili şu açıklamayı yapıyor, " Bu insanları teşvik etmek gerekiyor. 17. yüzyılda Amerikan şirketleri kıtaya çalışmaya gelen göçmenlere şirketleri üzerinden hisse veriyorlardı. Belki böyle bir yöntem izlenebilir" dedi.