Esenler Otogarı'nda İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Otogar işletmecisi arasında '''giriş ve çıkışların 25 dakika ücretsiz olması'' üzerinde yaşanan sorun sürüyor.

Otogar işletmesi, 25 dakika ücretsiz uygulamasını sürdüğünü çeşitli elektronik yazılarla otogar içinde duyursa da uygulamada çeşitli sıkıntılar yaşanıyor. Otogara giden Depo Photos muhabirinin bildirdiğine göre Esenler Otogarı'na girişte turnikedeki elektronik sistem çalışmıyor.

P231HP32PH

Otogara gelen bir yolcuya herhangi bir park makbuzu verilmiyor. Yolcu, turnikeyi bir düğme ile indirip-kaldıran görevli tarafından içeri alınıyor. ''25 dakika ücretsiz'' otoparkına park ettikten sonra 25 dakikayı doldurmadan çıkış yapan bir yolcu veya yolcu yakını, içerideki bu otoparka otobüs bileti göstermek ve onaylı bilet almak zorunda.

Bilet almaya, yer ayırtmaya veya herhangi başka bir işlem yapmaya gelen yolcu, eğer elinde bilet yoksa 10 TL para ödüyor. Çıkış kapısındaki görevli Depo Photos muhabirinin ''25 Dakika Ücretsiz Değl mi ?'' şeklindeki sorusuna ''Elli kere de haber yapılsa burada işler böyle yürümüyor.

HP13HP21HP3

Buranın ekonomisi böyle dönmez. İçeride biletinizi onaylatmazsanız veya biletiniz yoksa para ödemek zorundasınız'' dedi ve 10 TL aldı.

HABER VE FOTOĞRAFLAR: DEPO PHOTOS