Pegasus Rusya'nın Türk taşıyıcılarına ait uçucu ekiplerden vize talep etmesi, ancak yapılan vize başvurularına cevap vermemesi gerekçesiyle 13 Ocak'a kadar iptal ettiği Rusya seferlerini, vize sorununun halledilmesinin ardından bugün itibariyle yeniden başlattı.

Foto: DHA


Şirketten yapılan yazılı açıklamada, "Pegasus Hava Yolları'nın Rusya seferlerinde yaşanan uçuş ekiplerine ilişkin vize sorunu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün, Dışişleri Bakanlığı'nın ve Rusya Federasyonu Ankara Büyükelçiliği'nin yakın desteği vekoordinasyonuyla giderilmiştir" denildi. Açıklamada 4 Ocak'ta askıya alınan Rusya uçuşlarının, uçuş ekiplerine vize alınması üzerine 15 Ocak itibarıyla yenidenbaşladığı ifade edildi.

Pegasus'un, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan Rusya'da Moskova ve Krasnodar'a direkt seferleri bulunuyor. Türkiye Kasım sonunda Suriye sınırında Türk hava sahasını ihlal eden bir Rus savaş uçağını düşürmüş, bunun ardından Rusya, Türkiye'ye yönelik bir dizi ekonomik yaptırım kararı almıştı. Rusya bu kapsamda iki ülke vatandaşlarına yönelik vizesiz seyahat anlaşmasının yürürlüğünü de 1 Ocak 2016'dan itibaren kısmen durdurmuştu.