Reuters'ın haberine göre Avrupa Birliği Komiseri Margrethe Vestager'in bugün konuyla ilgili bir basın toplantısı düzenlemesi bekleniyor.  ABD yönetimi daha önce yaptığı açıklamalarda ABD'li şirketlerin ticari başarılarının soruşturmalarla engellenmeye çalışıldığını savunmuştu.

İLGİLİ HABERApple 1 milyar iPhone sattıApple 1 milyar iPhone sattı
McDonalds ve Amazon da Lüksemburg üzerinden elde ettikleri gelirlerle soruşturma geçiriyorlar. Apple'ın çarpıtıracağı cezanın miktarı tam olarak belirtilmezken 1 milyar eurodan yüksek bir tutar olduğu tahmin ediliyor.

ABD'li şirketler kurumlar vergisinin düşük olması dolayısıyla şirket merkezlerini Lüksemburg ve İrlanda gibi ülkelere taşıyorlar.

BBC'nin haberine göre ise İrlanda'nın Apple'dan 13 milyar euro vergi daha almasına hükmedildi.

APPLE İTİRAZ EDECEK


Apple karar sonrası bir açıklama yaparak kararın kendileri için çok zarar verici olacağını söyledi. Avrupa Komisyonu'nun Apple'nin ödediği vergilerle ilgilenmediğini bunun yerinie vergileri hangi hükümetin topladığıyla ilgilendiğini belirten şirket, her zaman bulundukları ülkenin yasalarına saygılı olduklarını ve bu yasalara göre hareket ettiklerini, AB komisyonunun bu davranışının ileride yatırım yapacak şirketler için zarar verici olacağını ifade etti. Apple karara itiraz edeceklerini de söyledi.