RİXOS dünyasının son halkası, yeni nesil eğlence destinasyonlarının ilki The Land of Legends Theme Park, Antalya'nın dünyaca ünlü turizm bölgesi Belek'te 1 Temmuz'da kapılarını açacak. Rixos Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince, Antalya'ya 5 saatlik uçuş mesafesinde 3 milyar insanın yaşadığını belirterek, "Bu 3 milyar insan bir tercihle karşı karşıya kalmalı, 'Orlando'ya mı uçmalıyım, The Land of Legends'a mı gitmeliyim?' The Land of Legends'i bu kadar güçlü bir marka olarak konumlandırmak istiyoruz" diye konuştu.
Eğlence, alışveriş, şov, adrenalin, kısaca bir tatilde istenebilecek her şeyin daha fazlasını sunan Rixos dünyasının son halkası The Land of Legends Theme Park, G-20 Liderler Zirvesi'ne ev sahipliği yapan, dünyanın sayılı golf sahalarına sahip Antalya'nın en önemli turizm bölgesi Belek'te 1 Temmuz'da misafirleri için kapılarını açıyor.
EFSANELER DİYARI
Rixos Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince, The Land of Legends Theme Park'ın ilerleyen zamanda hayata geçirecekleri yeni nesil eğlence destinasyonlarının ilk halkası olduğunu belirterek, “Bu proje ile sadece bir otel, temalı park, alışveriş üniteleri, su parkı değil, hepsinin ötesinde yeni bir destinasyon oluşturuyoruz" dedi.
FARKLILIK ARAYIŞI
The Land of Legends'in turizmde bir farklılık ararken 'Böyle bir merkez yapılabilir mi?' sorusu etrafında gelişip şekillendiğini aktaran Tamince, “Öyle bir şey yapalım ki insanlar ülkelerinden, binlerce kilometre öteden bir de bunun için gelsinler istedik. Bu ülkenin denizine, doğasına, tarihine gelen çok ziyaretçimiz var, ama bu yeni geliştirdiğimiz ürün yeni bir değer, fark olabilir mi? Bunun arayışı içinde olduk" diye konuştu.
YENİ OTEL YENİ BİR HEYECAN DEĞİLDİ
Rixos Grup'un Antalya'da 7 otele sahip olduğunu, bu noktada 8'incisini yapmanın kendileri için bir heyecan olmadığını belirten Fettah Tamince, "Antalya için de ne kadar lüks olursa olsun yenilik değildi. Antalya'da eğlence, gece şovları, uluslararası markaların olduğu alışveriş, su dünyası, çocuk kraliyeti bütün bunları bir araya getirebileceğimiz merkez oluşturalım istedik" diye konuştu.
DÜNYA ÇAPINDA ORTAKLAR
Kopyalayarak değil özgün bir proje gerçekleştirmeye çalıştıklarını belirten Tamince, bunu yaparken yatırımların kimlerle yapılacağı konusuna çok önem verdiklerini söyledi. Tamince, tam da bu noktada dünyada iki firmanın ön plana çıktığını aktardı. Dünyanın en yüksek binası Burj Khalifa ve dünyanın en büyük alışveriş ve eğlence merkezi The Dubai Mall'ın lokomotif projeleri arasında yer alan ve bir merkezine sadece 82 milyon ziyaretçi getirebilen Emaar ve yaptığı şovlarla 100 milyonun üzerinde kişiye ulaşan Franco Dragone'yle ortaklık kurduklarını belirten Tamince, “Ortaklarımızla beraber ortaya çok başarılı bir konsept ortaya koyarak, 2- 3 yıl içinde dünyanın çok önemli merkezlerinden biri haline gelmek istiyoruz" dedi.
"GÜÇLÜ MARKA YAPACAĞIZ"
Antalya'ya 5 saatlik uçuş mesafesi içinde 3 milyar insan yaşadığını belirten Tamince, “Bu 3 milyar insan bir tercihle karşı karşıya kalmalı, 'Orlando'ya mı uçmalıyım, The Land of Legends'a mı gitmeliyim?' The Land of Legends'i bu kadar güçlü bir marka olarak, bu kadar güçlü bir merkez olarak konumlandırmak istiyoruz" diye konuştu.
Projenin sadece kurduğu ortaklık yapısı içinde değil, yüzlerce otel yatırımın bulunduğu bölge için anlamlı olduğuna dikkat çeken Tamince, "Desteklerini de çok net gördük. Güvenlerini çok net hissettik. Onlarla beraber 3 milyar insanı bu merkeze getirmeye gayret edeceğiz" dedi.
4 MİLYARLIK DEV YATIRIM
The Land of Legends'in 1 Temmuz itibariyle hizmete açılacağını, ancak projenin statik yapıda değil 2019'a kadar devam eden bir inşa sürecini yaşayacağını belirten Tamince, bunun aynı zamanda parkı her yıl ziyaret edilebilir kılacağını söyledi. Tamince, projenin açılan haliyle 1 milyar 500 bin TL'lik yatırım olduğunu ve tamamlandığında yatırım bütçesinin 4 milyar TL'yi bulacağını belirtti.
ÇOCUK KRALLIĞI KİNGDOM
The Land of Legends misafirlerini, Türkiye'nin çocuklara özel tasarlanmış ilk oteli, Kingdom'ın masal dünyası karşılıyor. Tamince, 401 oda ve 1100 yatak kapasiteli Kingndom'u 'otel' olarak isimlendirmek istemediklerinin altını çizerken, buna alışmanın herkes için biraz zaman alacağını sözlerine ekledi. 17 bin metrekare alan üzerine kurulu Kingdom, çocuklar için adeta bir krallık olarak düzenlendi. Kapı zillerinden abajurlarına kadar Kingdom'da odalar, The Land of Legends'in ilham kaynağı masalları yansıtmak üzere özel olarak tasarlandı. Tüm misafir odaları ve süitlerde farklı konseptlerin yanı sıra, Play Station'lar ve çift ekranlı LED TV'ler gibi modern hayatın kolaylıkları ve eğlence imkanları da ihmal edilmedi. Tamince, Kingdom'da çocuklar için yaratılan dünyayı “Çocuklar bizim efsanelerimiz. Onlarla her şeyi büyütmek, çok uzun süreli ilişki kurmak istiyoruz. Onlara dünyanın farklı yerinde görmedikleri bir ortam hazırladık. Daha fazlasını da hazırlayacağız" sözleriyle anlattı. Antalya'nın çocuklar için çok önemli bir destinasyon olduğunu, çocuklu ailelerin tercihinde önemli bir yere sahip olduğunu aktaran Tamince, “Bu kadar ailenin geldiği bir yerde farklılaşmak, çocuklar için dünyanın en farklı ortamını hazırlamak bizim için ticari olarak da farklılık ifade ediyordu" dedi.
LEGEND OF AQUA
Konuklarına sınırsız eğlence, şov ve dünyanın en seçkin markalarından alışveriş vadeden The Land of Legends, su parkı Legend of Aqua ile adrenalinin tavan yapacağı bir eğlence sunuyor. İçinde 70'den fazla kaydırak, 43 metre yükseklikten saatte 86 kilometre hızla 525 metre virajlı kıvrımlarla devam eden Typhooncoaster, 5D sinema, çılgın nehir, dalga havuzu gibi farklı konseptte tasarlanmış noktalara sahip Legend of Aqua, efsanenin ilk etabını oluşturuyor. Diğer bölümleri 2019 yılına kadar tamamlanacak adrenalin dünyasında, ayakları yakmayan, yapışmayan beyaz kumsalı, rüzgarda sallanan palmiye ağaçlarıyla özel tropik bir ada dahi yer alıyor. Legend of Aqua'da Akdeniz ve okyanus balıklarının binlerce türü arasında sualtı safarisi de yapılabiliyor. Bunun için Water Front Kingdom'da dalış elbiselerini giyip sadece 4 metre derinliğe inmek yeterli olacak. Sualtı safarisi için Afrika penguenleri yeni yerlerine alışmaya çalışırken yakın zamanda kaplanlar da Legend of Aqua'ya gelecek. Adrenalin dünyasında tüm bunlarla birlikte yunus gösterilerinin izlenebileceği 1800 kişilik bir stadyum da yer alıyor.
KADINLARA ÖZEL BÖLÜM
The Land of Legends'in adrenalin dünyasında Türkiye'nin özellikle Rusya ile yaşadığı kriz sonrası yeni pazar arayışında ön plana çıkan Ortadoğu ve Arap pazarı da ihmal edilmedi. Legend of Aqua'da, bu pazar da düşünülerek dışardan görülmesi mümkün olmayan, sadece kadınların kullanacağı ve tüm çalışanların da kadınlardan oluşacağı 'Secret Lagoon' adı verilen ayrı bir bölüm oluşturuldu. Isıtmalı havuz ve kumsalın olduğu bölümde tembel nehir ve dalga havuzu gibi su etkinlikleri bulunuyor.
GURME MUTFAKLAR
The Land of Legends, herkesin kendi efsanesini yaşamasına imkan sunan gerçeküstü atmosferinde dünyanın dört bir yanından yetenekli şefleri de ekibine dahil etti. İtalya, Güney Amerika, Avrupa, Asya mutfaklarının en iyi yemeklerini hazırlamak üzere bir araya gelen ekip, alışveriş merkezlerinin bulunduğu alanda 111 metre uzunluğundaki Legends Tower'ın altında yer alan 111 restoranın farklı atmosferinde lezzet tutkunlarına en iyiyi sunmak için çalışacak. İçinde dev bir akvaryumun bulunduğu restoran, misafirlerini denizlerin en vahşi canlılarının dünyasına götürecek. Misafirlerinde gizem ve hayranlık duygusu yaratmayı hedefleyen restoran bir mağara konseptinde tasarlandı.

DHA