Sanayicinin ve yabancı yatırımcının güven ortamı istediğine de vurgu yapan Bodur, “Bu tip olaylar ülkede çok iz bırakıyor. Ülkemizin gelişmesi için üretimin, istihdamın artması gerekiyor. Girişimci, sanayici ancak hür ve demokratik ortamda kendini ifade edebilir. Bir ülke sanayileşmeden kalkınamaz. Bugünün rekabet ortamında babam ve onun kuşağının bizlere bıraktığı mirası devam ettirmek kolay değil ama tüm gayretimizle bunu yapmaya çalışacağız” dedi.

YARALARI SARALIM


Kale Grubu’nun Çanakkale’nin Çan İlçesi’ndeki fabrika açılışında konuşan Bodur, artık yaraları sarma ve bütünleşme zamanı olduğunu ifade ederek, iş dünyası olarak üzerlerine düşen görevleri itidalli ve tedbirli şekilde yapacaklarını aktardı. Ülkedeki yabancı yatırımcı için de güven ortamı sağlanmasının Türkiye’nin kendini dünyaya daha fazla anlatması ile mümkün olduğunu kaydeden Bodur, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) koordinasyonunda önümüzdeki günlerde Avrupa Birliği (AB) Bakanı Ömer Çelik ile görüşerek bir imaj çalışması yapmak istediklerini söyledi. Açıklamalarında, “AB yolunda daha itidalli davranılması gerekiyor. Türkiye ve AB ekonomilerindeki entegrasyonun sürmesi gerekiyor. Sis perdesi var, erken konuşmamak da lazım. İyi düşünüp sağlam adım atılmalı. Keskin çıkışların kimseye faydası olmayacak” diye konuşan Bodur, yabancı yatırımcıların ‘bekle gör’ politikasında olduğunu aktardı. Bodur, yaklaşık 20 yabancı ortağına mektup yazarak Türkiye’ye davet ettiğini ve buradaki durumun iş dünyası ile ilgili olmadığını anlattığını söyledi. Zeynep Bodur Okyay, şu ana kadar savunma alanında 150 milyon dolarlık yatırım yaptıklarını, grup olarak da 2019’a kadar 400 milyon TL’lik yatırım planları olduğunu kaydetti.

BABAM PARA DEĞİL İTİBAR BIRAKTI


Zeynep Bodur Okyay, babasının ölümünden sonra büyük bir üzüntü ve boşluk hissettiklerini anlattı. Babasının para kazanmaya değil itibara büyük önem verdiğini belirten Bodur, “Babam idealist bir insandı. Biz de onun yolunda gideceğiz. Babam bana ‘Sana iş ve servet değil isim bırakıyorum. Bunu bil ve ona göre davran. İtibarınız paranızdan fazla olsun’ derdi. Bize çok büyük bir isim bıraktı. İşimiz zor ama onun mirasını devam ettireceğiz” dedi.

Kale Grubu’nun savunma alanındaki projesi olan milli piyade tüfeği konusuna da değinen Zeynep Bodur Okyay, devlet ile yapılan anlaşmada başlangıçta 191 bin adet olarak planlanan üretimin 35 bin adede düşürüldüğünü, bunun da sadece 15 bin adedini kendilerinin üreteceğini söyledi.
Kale Grubu Teknik Bölümü Başkan Yardımcısı Nadi Köklü de konuyla ilgili şu bilgileri verdi: “Tüfekte tasarım süresi 26 ay olarak belirlendi. Sonra 6 yıla uzadı. Başta 300 bin adetlik rakamlar konuşuluyordu. Sonra 191 bine inildi.”

16 milyon dolarlık yatırım yaptıklarına dikkat çeken Zeynep Bodur Okyay, “Yatırım yaptık ama bize getirisi 25 milyon TL civarında olacak. Zaten biz buna para kazanmak olarak değil geleceğe yatırım olarak bakıyoruz. Azerbaycan, Türki Cumhuriyetler ve Körfez ülkelerinden de talep alıyoruz. Bakanlık izin verirse onlara da satabileceğiz” diye konuştu.