Kamu çalışanları 4 Temmuz Pazartesi (arefe) günü öğleden sonra ve 8 Temmuz cuma günü idari izinli sayılacak. Böylelikle kamu çalışanları 9 gün izinli olacak.

Bayram tatilini 9 güne çıkaran açıklama Başbakanlık'ın resmi internet sitesinden yayınlandı. Açıklamada, "Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım, Kamu Kurum ve Kuruluşlarında çalışanların 4 Temmuz Pazartesi günü yarım gün ve 8 Temmuz Cuma günü tam gün izinli sayılmasına ilişkin yazıyı imzalamıştır. Buna göre, kurum yöneticilerince gerekli tedbirlerin alınarak hizmetlerin aksatılmaması, zorunlu hizmetlerin yürütülmesi için asgari seviyede eleman bulundurulması kaydıyla, kamu kurum ve kuruluşlarındaki tüm çalışanlar, Ramazan Bayramı'nın arefesi 4 Temmuz Pazartesi günü yarım gün ve 8 Temmuz Cuma günü tam gün idari izinli sayılacaklardır. Yazı ilgili kurumlara gönderilmiştir" denildi.

izin-ortaTURİZMCİLER SEVİNDİ


Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Timur Bayındır Sozcu.com.tr'ye yaptığı açıklamada, "Bu karar sektörümüz için çok olumlu oldu. Şehir turlarına çok faydası olmayacak. Erken rezervasyonlar zaten yapıldı. Tatilini uzatmak isteyenlere yarıyacaktır bu karar. Son dakika satışlarında ciddi şekilde artış bekliyoruz" dedi.