Nazilli Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, darbe girişimi sonrası başlatılan soruşturma kapsamında, Fethullahçı Terör Örgütü ile bağlantıları olduğu iddia edilen iş adamı Mehmet Takmaklı ve kardeşi Ali Takmaklı bugün sabah saat 07.00 sıralarında gözaltına alındı.

Altıntaş Mahallesi'ndeki evlerine baskın düzenleyen polis, Takmaklı kardeşleri gözaltına aldı.

1212

Evlerde arama da yapan polisin, bazı evrak ve dokümana el koyduğu öğrenildi.

RESIMID_2266992

taktkta İş adamı Mehmet Takmaklı


Gözaltına alınan işadamları, Nazilli Devlet Hastanesi'nde yapılan sağlık kontrolünün ardından Nazilli İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

UGUR-FABRİKA Firmanın Nazilli'deki ana üretim merkezi.


Uğur Soğutma, 1954 yılında Aydın'ın Nazilli ilçesinde dondurma makineleri üretme amacıyla kuruldu. Şirketin bugün 220 bin metrekare kapalı alana sahip ana fabrikası, 91 bin metrekarelik Nazilli Organize Sanayi fabrikası ile 2000'den fazla çalışanı bulunuyor.

Foto: DHA - Ünlü iş adamı Takmaklı böyle gözaltına alındı Foto: DHA - Ünlü iş adamı Takmaklı böyle gözaltına alındı

İŞ ADAMLARINA OPERASYON SÜRÜYOR


Öte yandan Burdur'da Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyon kapsamında 1 avukat ve 10 işadamı gözaltına alındı. Burdur Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Burdur Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri sabah saatlerinde avukat Ö.Ç. ile işadamları N.A., D.Ş., S.A., H.Y., M.M., M.İ., Y.K., A.Ç., S.D. ve S.B.'yi evlerinde gözaltına aldı. Şüphelilerin polis merkezindeki işlemleri sürerken firari olan F.Y.'nin ise arandığı belirtildi. Sabah saatlerinde de Balıkesir'de 10 iş adamı FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınmıştı.

BALIKESİR'DE DE VAR


Ayrıca Balıkesir’de FETÖ ile bağlantısı olduğu iddiası ile 10’den fazla iş adamı sabah erken saatlerde gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre, Balıkesir’de sabah erken saatlerde FETÖ ile bağı olduğu iddiası ile 10’dan fazla iş adamı gözaltına alındı. Çeşitli sektörlerden iş adamları evlerinde gözaltına alınarak Balıkesir Emniyet Müdürlüğü’ne getirildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

İLGİLİ HABERO iş adamları gözaltına alındıO iş adamları gözaltına alındı