Sermaye Piyasası Kurulu, Via Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın , gayrimenkul yatırım ortaklığı statüsünün sona erdirilerek Sermaye Piyasası Kanunu kapsamından çıkarılmasına ve şirket paylarının borsa kotundan çıkarılmasına karar verdi.

SPK'nın haftalık bülteninde, şirket paylarının mevcut durumda borsada halka arz fiyatı olan 13.60 TL ve geri alım garantisi verilen fiyat olan 14 TL'nin altında işlem gördüğü, dünkü kapanış fiyatının 12.40 TL olduğu ve çok sığ bir piyasasının bulunduğu belirtildi. Bünyesinde alışveriş, eğlence, konaklama ve marina hizmetleri sektörlerini barındıran Via GYO yüzde 25 hissesini 5-6 Mayıs'ta halka arz etmiş ve bu yılın ilk yarısında sınırlı sayıdaki halka arzlar arasında yer almıştı.

VİA: GEREKLİ İŞLEMLER YAPILACAK


Via Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.'den yapılan açıklamada ise SPK'nın aldığı kararı doğru olarak yorumladıklarını ve yatırımcıların menfaatine olacak şekilde gerekli işlemleri tesis edeceklerini bildirdi.

VİA GYO'NUN ELİNDE NELER VAR?


VIA GYO, perakende odaklı entegre gayrimenkul projeleri geliştirmek ve yönetmek için 2015 yılında kuruldu.  2015 yılsonu itibarıyla 3,3 milyar TL aktif ve 3,2 milyar TL portföy büyüklüklerine; 1,1 milyon m2 alan üzerine inşa edilmiş 4 AVM'de 697 ticari üniteye ve 290 bin m2'den fazla brüt kiralanabilir alana (BKA) sahip olan VIA GYO'nun, sözleşmeye dayalı yıllık kira geliri 100 milyon euronun üzerinde.

Şirketin elindeki varlıklar şöyle:

Viaport Asia, Vialand, Viaport Venezia, Viaport Marina.

36 PERSONEL EL ÇEKTİRİLDİ


Öte yandan SPK bünyesinden 15 Temmuz darbe girişiminden sonra 36 kişinin görevden el çektirildiği açıklandı. SPK'dan yapılan açıklamada, "İkisi kurul üyesi, ikisi uzman kadrosunda olan dört kişiye daha görevden el çektirilmiş olup son 10 günde kurumumuzda görevden el çektirilen personel sayısı 36'ya ulaşmıştır" denildi.

LİSANS İPTAL EDİLDİ


Ayrıca SPK Ak Yatırım'ın bir bölüm başkanı-araştırma birim yöneticisi hakkında, 18 Temmuz günü bazı müşterilerine elektronik posta ile gönderdiği araştırma raporunda yer alan ifadeler nedeniyle suç duyurusunda bulunurken, Sermaye Piyasası Faaliyetleri Lisansı'nı da iptal etti.