Tapu daireleri FETÖ üyelerinin mal kaçırmasını engellemek amacıyla tedbirleri artırdı. Tapu işlemi yaptırmak isteyen vatandaşa savcılıktan ‘temiz kağıdı’ alma zorunluluğu getirildi. Tapu dairelerinde gerçekleştirilen her satış işlemi için önce savcılıktan bilgi isteniyor, onay alındığı taktirde işlemler yapılıyor.

5 Temmuz’daki darbe girişiminin başarısız olması üzerine panikleyen FETÖ üyelerinin mal varlıkları üzerine savcılık tarafından tedbir kararı çıkarıldı.

Bu arada, önceki gün Türkiye genelinde bütün tapu müdürlüklerine resmi bir yazı gönderildi. Yazı üzerine başta İstanbul ve Ankara olmak üzere birçok tapu müdürlükleri, alım-satım işlemlerini yapmadı. Gönderilen yazı üzerine işlem yapmayan tapu müdürlükleri FETÖ üyesi kişilerin mal varlıklarının satımını önlemek için tedbir kararları aldı.

SÖZCÜ

İLGİLİ HABERFETÖ ile bağlantısı olduğu iddia edilen 15 şirkete kayyum atandı!FETÖ ile bağlantısı olduğu iddia edilen 15 şirkete kayyum atandı!

İLGİLİ HABERWSJ: ABD'li yetkililer Türkiye'nin gönderdiği FETÖ belgelerini ikna edici bulmadıWSJ: ABD'li yetkililer Türkiye'nin gönderdiği FETÖ belgelerini ikna edici bulmadı