Tekin, Sözcü'ye yaptığı açıklamada, dövizin bu kadar yükseldiği ve iktidar mensuplarının vatandaşa "döviz satın" çağrısı yaptığı bir dönemde, THY'nin neden lüks bir uçak alma ihtiyacı hissettiğini anlamadıklarını söyledi.

Tekin şöyle konuştu; "Louis Vuitton'ın dekore ettiği bu lüks uçak, neye lazım oldu, hangi aciliyet nedeniyle alındı? THY'nin 30-35 uçağı hangarda yatarken, hangi nedenle 78 Milyon Euro verip uçak alıyorsunuz? Bu aciliyeti anlamakta zorluk çekiyoruz."

[old_news_related_template title="THY 78 milyon dolara VIP uçak aldı" desc="30 uçağını sefer dışı bırakan ve zor zamanlar geçiren THY 78 milyon dolara Airbus A340-500 satın aldı. Uçak eski Tunus diktatörü Zeynel Abidin Bin Ali'nin kullanımına sunulmuştu. Tunusair uçağın satıldığını doğruladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2016/12/iste-o-ucak.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2016/ekonomi/thy-78-milyon-dolara-vip-ucak-aldi-1547025/"]

"ERZURUM-URFA TARİFELİ SEFERİ Mİ YAPACAK?"


Gürsel Tekin, aralarında THY'nin de olduğu, adında Türk kelimesi geçen üç büyük kurumun borç batağında olduğuna dair daha önce de uyarılarda bulunduklarını hatırlatarak, "Bu 3T ile ilgili olarak daha önce de konuşmuştuk. Türk Hava Yolları'nın ekonomik krizde olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu kadar borcu varken, bu uçak hevesi, neden, niye, kimin ihtiyacını karşılayacak? Merakla takip edeceğiz" dedi.
Tekin, uçağın "hangi hatta" kullanılacağı konusunu da ısrarla takip edeceklerini kaydederek, "Bu uçak büyük olasılıkla Erzurum-Urfa arasında çalışmayacaktır. Ama Louis Vuitton'a dekore ettirilen, içinde bir yatak odası ve bir oturma odası bulunan bu uçak tarifeli seferlere konulursa, en azından ahalimiz de lüksle buluşmuş olur." dedi.