THY Genel Müdürü Temel Kotil, bugün itibariyle görevinden ayrıldığını açıkladı. Kotil, yayınladığı veda mesajında finansal ve büyüme rakamları vererek kendisi döneminde yapılan icraatları sıralayarak personelden haklarını helal etmelerini istedi. Kendisine hava ve uzay teknolojileri ile ilgili görev teklif edilmesinden dolayı ayrılma kararı aldığını da mesajında belirtti.

Reuters'ta yer alan bir habere göre ise konuya yakın bir kaynak ayrılan THY Genel Müdürü Temel Kotil'in yerine Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilal Ekşi getirileceğini söyledi.

İLGİLİ HABERTHY Genel Müdürü'nden skandal açıklama!THY Genel Müdürü'nden skandal açıklama!

Temel Kotil'in veda mesajı özetle şöyle:

“ Değerli Çalışma Arkadaşlarım, Nisan 2005 tarihinden bu yana gururla sürdürdüğüm Türk Hava Yolları Genel Müdürlüğü görevinden bugün itibariyle ayrılıyorum.2003 yılının Mart ayında Teknikten sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak katıldığım Türk Hava Yolları ailesinin tüm üyeleriyle birlikte büyük başarılara imza attık. Türkiye'nin dünyadaki en önemli markasını inşa eden böyle bir ailenin üyesi olmaktan çok büyük bir mutluluk duyuyorum.

İLGİLİ HABERTemel Kotil THY’den ayrılıyorTemel Kotil THY’den ayrılıyor

ÖNEMLİ BİR GÖREVİ YERİNE GETİRMEK ÜZERE THY'DEN AYRILIYORUM


Türk Hava Yollarından ayrılma kararımı, şahsıma hava ve uzay teknolojileriyle ilgili yeni bir görev teklif edilmesinden dolayı almış bulunuyorum. Türkiye'nin hava ve uzay teknolojilerinde birçok projesi bulunuyor ve bu alanda önemli yatırımlar yapılıyor. Ben de önemli bir görevi yerine getirmek üzere THY'den ayrılıyorum.

İLGİLİ HABERTHY, Necef, Süleymaniye, Basra seferlerini durdurdu!THY, Necef, Süleymaniye, Basra seferlerini durdurdu!

TEMEL KOTİL'İN THY'DEKİ KARİYERİ


2003 yılında THY'deki kariyerine Teknik Genel Müdür Yardımcısı olarak başladı.

2005 yılında THY Genel Müdürlüğüne atandı.

2006 yılında Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA) Yönetim Kurulu Üyeliğine seçildi.

2010 yılında Avrupa Havayolları Birliği (AEA) Yönetim Kurulu Üyeliğine seçildi.

1 Ocak 2014 itibarı ile Avrupa Havayolları Birliği'nin (AEA) Başkanlığına seçildi

TEMEL KOTİL KİMDİR?


1959 yılında Rize nin Gündoğdu ilçesi Araklı mahallesinde dünyaya geldi . İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Uçak Mühendisliği bölümünden 1983 yılında mezun oldu.1986'da ABD'nin Ann Arbor  kentindeki Michigan Üniversitesi'nin 'Uçak Mühendisliği' bölümünde yüksek lisansını, 1987'de de aynı üniversitede Makine Mühendisliği dalında ikinci yüksek lisansını, 1991'de de yine Michigan Üniversitesinde “Makine Mühendisliği' bölümünde doktorasını tamamladı. Kotil, 1991-93 yılları arasında İTÜ Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesinde Havacılık ve İleri Kompozit Laboratuarlarının kuruculuğu ve yöneticiliğini yaptı. İTÜ Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesinde  Yardımcı Doçent ve Doçent olarak hizmet veren Kotil, aynı fakültede Bölüm Başkan Yardımcılığı ve 1993–94 yıllarında da Fakülte Dekan yardımcılığı görevlerini yürüttü.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Araştırma, Planlama ve Koordinasyon Daire Başkanı olarak görev yaptıktan sonra, 2001 yılında ABD'de Illinois Üniversitesinde misafir profesör olarak hizmet verdi ve daha sonra New York'ta Advanced Innovative Technologies Inc.'de Araştırma ve Mühendislik Bölümü Başkanlığını yürüttü. Halihazırda İstanbul Üniversitesi Makina Mühendisliği Bölümü'nde dersler vermekte. Evli ve dört çocuk babası olan Kotil'in birçok araştırma ve bilimsel yayını bulunuyor.

DHA