Türkiye’de artan terör olayları bütün sektörleri krize soktu. 19 Mart günü İstiklal Caddesi’nde patlayan bomba İstanbul’un eğlence hayatının kalbinin attığı Beyoğlu’ndaki işleri durma noktasına getirdi. Canlı bombanın patladığı noktanın tam karşısında bulunan Atlas Pasajı’ndaki tekstil, aksesuar, çanta, takı, albüm satan dükkanların büyük kısmı kepenk kapattı. Hayalet pasaja dönen Atlas’ta dükkanların çoğu kiralık ya da satılık. Pasaj içindeki birbiri ardına kapalı dükkanları gören müşteriler, hiçbir yere uğramadan kaçıyor. Pasajdaki esnaf, işlerin birkaç yıldır iyi gitmediğini, ancak hiç bu kadar kötü bir dönem yaşamadıklarını söylüyor.

BORÇLA YAŞIYORUZ

Atlas Pasajı’nda 18 yıldır dükkan işleten esnaf, kazancının her yıl düştüğünü, canlı bomba saldırısının tüm bunların üzerine tuz biber ektiğini söyledi. Birikimlerini tüketmeye başladığını ifade eden dükkan sahibi, “Borçla yaşıyorum. Alacağım var tahsil edemiyorum. Ben de daha nereye kadar direnirim bilmiyorum” diye konuşuyor.

İşlerin dibe vurması nedeniyle pasajda bir çok dükkan kepenk indirdi. Bazı dükkan sahipleri ise kiracı bulmaya çalışıyor. İşlerin dibe vurması nedeniyle pasajda bir çok dükkan kepenk indirdi. Bazı dükkan sahipleri ise kiracı bulmaya çalışıyor.


KİMSE TAKSİM’E GELMİYOR

Tekstil ürünleri satan başka bir esnaf ise işlerin 7 Haziran seçimlerinden itibaren daha da kötüleştiğini dile getiriyor. Mart ayındaki patlamadan sonra satışların tamamen durduğunu vurgulan esnaf, “Müşteri de yok iş de yok. Kapalı dükkanları görenler kaçıyor. Eskiden burada kalabalıktan yürünmezdi, her dükkanda 3-4 eleman çalışırdı. Şimdi bir eleman 3-4 dükkanı idare edebiliyor” diye konuştu.

Pasajda dükkanı kapatmamak için direnen başka bir esnaf ise işlerin geçen yıla göre yüzde 50 düştüğünü kaydetti. İstiklal Caddesi’ndeki dükkanların bile çok kötü etkilendiğini vurgulayan esnaf, “İnsanlar artık Taksim’e gelmiyor. Hiçbir şey olmasa bile caddede sürekli polis, TOMA var. İnsanlar sürekli kötü bir şey olacakmış hissine kapılıyor. Bu korkutucu görüntü insanları Taksim’den uzaklaştırdı” şeklinde konuştu.