Muğla’nın Fethiye ilçesinde yamaç paraşütü pilotları arasında müşteri paylaşımı yüzünden çıkan tekmeli yumruklu kavga nedeniyle iki firmadan beş pilot hakkında yasal işlem başlatıldı.

Olay, Ölüdeniz Mahallesi Belceğiz Plajı’nda geçtiğimiz Cuma günü saat 19.00 sıralarında yaşandı. Yamaç paraşütü yapmak isteyen kadın tatilcinin iki firma arasında paylaşılamaması üzerine başlayan tartışma kavgaya dönüştü. Tekme ve yumrukların havada uçuştuğu kavgada, bazı pilotlar darbelerin etkisiyle yere düştü.

İLGİLİ HABERTurizmde çok büyük düşüşTurizmde çok büyük düşüş

5 KİŞİ GÖZ ALTINA ALINDI


Kavga çevredeki işletme çalışanları ve tatilcilerin araya girmesiyle güçlükle durduruldu. Kavgada yaralanan 1 pilot, ambulansla hastaneye götürüldü. Olay yerine gelen Ölüdeniz Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri, kavgaya karışan pilotlar Celal Y., Özgür Ş., Halil A., Naci P. ve Nusret A.’yı gözaltına aldı.

 

Kavga Belceğiz Plajı’ndaki bir otelin barında oturan turist tarafından cep telefonuyla görüntülendi. Görüntülerde 2 ayrı firmadan yamaç paraşütü pilotlarının tekme ve yumruklarla birbirlerine saldırdığı görülüyor. Bazı pilotlar darbelerin etkisiyle yere düşerken, bir pilot el kamerasının demir çubuğuyla diğer yamaç paraşütü pilotuna vurmaya çalışıyor. Kavgayı ayırmak isteyenlerse tekmelerden nasibini alıyor.

“HANUTÇULUKLA İLGİSİ YOK”


Jandarmadan bilgi alarak konuyu yakından takip eden Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, kavganın pilotlar arasındaki kişisel sürtüşmeden yaşandığını ve hanutçulukla ilgisi olmadığını söyledi. Gerekli incelemelerin yapıldığını belirten Çalık, kavgaya karışan 5 pilot hakkında yasal işlem başlatıldığını kaydetti. Olayın basit bir kavga olayı olduğunu aktaran Çalık, konunun turizm hareketliliğiyle de ilgisinin bulunmadığına dikkati çekti.

BİR BAŞKA KAVGA DA BODRUMDA


Öte yandan 19 Haziran Pazar günü Muğla’nın Bodrum ilçesinde alışveriş yapan turistleri kendi mağazalarına çekmek isteyen çalışanlar arasında çıkan tartışma, yakınları da katılınca taşlı sopalı kavgaya dönüşmüştü. Yaklaşık 50 kişinin birbirine girdiği kavgada 14 kişi yaralandı, 25 kişi gözaltına alınmıştı.

resimid_2141145

ESNAF AYAKLANDI


Bir süredir yaşanan kriz Serik sahilinde bulunan Belek, Boğazkent ve Kadriye Mahallelerinde turizme yönelik faaliyet gösteren esnafı ayaklandırdı. Kısa süreli kontak ve kepenk kapatan taksici ve çarşı ensafı, büyük sıkıntı yaşadıklarını ve kesin çözüm üretilmesini istedi. Rus uçağının angajman anlaşmasına uymadığı gerekçesiyle düşürülmesinin ardından bir süredir yaşanan kriz Serik sahilinde bulunan Belek, Boğazkent ve Kadriye Mahallelerinde turizme yönelik faaliyet gösteren esnafı ayaklandırdı.

31231232131232131231

KEMER SOKAKLARI WESTERN FİLMİ GİBİ


Antalya'da Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere, Göynük, Çamyuva, Tekirova ile birlikte Türkiye'nin en önemli turizm bölgesi Kemer'de boş dükkan sayısının 393 olduğunu söyledi. Dere, bu yılın ilçedeki son 30 yılın en kötü turizm sezonu olduğunu belirtti. Kemer'den ajanslara yansıyan bazı fotoğraf kareleri Western filmlerindeki terk edilmiş kasabaları andırdı.