Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Sağlığı ve Hayvansal Üretim, Araştırma ve Uygulama Merkezi Teknik Sorumlusu Doç. Dr. Abdülkadir Orman, ürünlerin uzun ömürlü olmasını sağlamak için kullanılan katkı maddelerinden özellikle kaçındıklarını anlatırken, "Doğal olduğu için et ve süt ürünlerimize ilgi çok fazla. Üniversitede görev yapanlar ve öğrenciler sütün yanı sıra et, sucuk ve salam gibi ürünlerimize büyük ilgi gösteriyor" dedi.

Foto: DHA


Uludağ Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi, eğitim faaliyetlerinin yanı sıra yetiştirdiği büyük ve küçükbaş hayvanların et ve sütünden organik üretim yapıyor. Kesilen hayvanların etinden sucuk, salam, sosis yapılırken, et ürünlerinin yapımında katkı maddesi kullanılmıyor. Ürünlerin uzun ömürlü olmasını sağlamak için kullanılan katkı maddelerinden kaçındıklarını belirten Doç.Dr. Abdülkadir Orman, üniversitede üretilen ürünlerde katkı maddesi kullanmadıklarını söyledi. Doç.Dr. Orman, "Bazen ürünlerin raf ömrünün uzun olması için katkı maddesi kullanılıyor. Zaten bizim ürünlerimiz raflara bile girmeden tükeniyor. Ürünlerimiz katıksız olduğu için talebe yetişemiyoruz çünkü üniversite öğrencileri ve vatandaşlardan yoğun ilgi görüyoruz" dedi.

Keçi ve inek sütünden peynir, kaşar peyniri, yoğurt ve ayran üretildiğini hatırlatan Doç:dr. Orman, "Ürünlerimizi üniversite içindeki markette satıyoruz. Nasıl beslendiğini ve ne şekilde üretildiğini bildiğimiz ürünler üretiyoruz. Ürettiğimiz ürünlere talep yoğun olduğu için diğer marketlere ürün veremiyoruz. Çünkü hayvan sayımız belli" diye konuştu.
DHA