AB ile ABD arasındaki vergi cezası savaşları kızıştı. Son olarak AB Komisyonu, ABD'li fast food şirketi McDonalds'ın 2009 yılından bu yana ödemesi gereken vergi miktarında düzeltme yaparak 500 milyon dolar ek ödeme talep etmeyi değerlendirdiğini açıkladı. Financial Times gazetesinin haberine göre AB Komisyonu, 2009 yılından bu yana Lüksemburg merkezli olarak faaliyet gösteren ve elde ettiği 1,8 milyar dolar kazançtan yüzde 1,49 oranında vergi ödeyen McDonalds'ın, ödemesi gereken vergi oranının yüzde 29,2 olduğu tespitinde bulundu.

McDonald's yetkilileri ise şirketin tüm vergilerini ödediğini, Lüksemburg'dan herhangi bir imtiyaz sağlamadıklarını savunuyorlar. McDonald's yetkililerine göre 2011-2015 döneminde Avrupa Birliği'nde elde edilen kazançtan ortalama yüzde 27 oranında vergi ödemesi yapıldı.

Geçen hafta AB Komisyonu tarafından Apple’a kesilen 14 milyar dolarlık vergi cezası dünya çapında yankı bulmultu. Ancak ABD,  Alman Deutsche Bank’a manipülasyon gerekçesiyle 14 milyar dolarlık ceza keserek misilleme yapmıştı. Uzmanlar, AB'nin McDonalds'a kesilecek vergi cezasının son olmayacağını, iki güç arasındaki çekişmenin "Transatlantik Ticaret ve Yatırım Ortaklığı Anlaşması" imzalanana kadar devam edeceğini belirtiyor. Son yıllarda AB, Mcdonalds ve Apple harici rekabet ihlali nedeniyle ABD'li teknoloji devleri Intel (1.2 milyar dolar) ve Microsoft'a da (2.1 milyar dolar) ceza kesmişti. ABD de dizel motorlarındaki

karbon emisyonu skandalı nedeniyle Alman otomotiv devi Volkswagen'e  16 milyar dolar, ABD'nin İran, Sudan ve Küba'ya uyguladığı ambargoları deldiği için ise Fransız Bankası BNP Paribas'a 10 milyar dolar ceza kesmişti.