Deutsche Welle'nin haberine göre; Volkswagen Grubu'na vites kutusu ve iç döşeme sağlayan Car Trim ve ES Automobilguss adlı iki tedarikçi şirketin teslimatı durdurması, bazı modellerin üretimini zora soktu. Gelişmeden, başta Wolfsburg'daki merkez tesis olmak üzere 6 farklı fabrikada 30 bine yakın personel etkileniyor.

GOLF VE PASSAT ÜRETİMİ DURDU


Wolfsburg'da 10 bin personelin etkilendiğini belirten VW sözcüsü 7 bin 500 kişinin görev yaptığı Emden'deki fabrikada Passat üretiminin geçen haftadır askıya alındığını kaydetti. VW sözcüsü, Zwickau tesislerindeki Golf ve Passat üretiminin de durduğunu açıkladı. Burada üretimin durmasından yaklaşık 6 bin personel etkileniyor. Ayrıca Braunschweig, Salzgitter ve Kassel fabrikalarında da üretimin yer yer durdurulduğu, bu fabrikalarda da toplam 4 bin 200 personelin etkilendiği belirtildi.

İLGİLİ HABERABD mahkemesi Volkswagen'e rahat nefes aldırdıABD mahkemesi Volkswagen'e rahat nefes aldırdı

ŞİRKETLER TESLİMATI NEDEN DURDURDU?


Car Trim ve ES Automobilguss adlı iki tedarikçi firma, VW'nin bazı siparişlerini önceden bildirim olmaksızın iptal etmesine tepki olarak teslimatlarını askıya aldı. VW Grubu ile iki şirketin temsilcileri arasında krize bir çözüm bulunabilmesi amacıyla görüşmelere bugün de devam edildi. VW Grubu yöneticileri bir yandan pazarlık masasında uzlaşma ararken diğer yandan tüm yargı seçeneklerini kullanıyor.

VOLKSWAGEN MAHKEMELERDE ÇÖZÜM ARIYOR


Volkswagen, Car Trim şirketine karşı mahkemede ihtiyati tedbir kararı alınmasını sağladı. Ancak şirket karara uymuyor. Volkswagen'in ES Automobilguss şirketi hakkındaki ihtiyati tedbir başvurusu ise 31 Ağustos'ta Braunschweig Eyalet Mahkemesi'nde görüşülecek. ES Automobilguss, VW'nin talebine itiraz etmişti. VW, tedarikçilerinin yeniden sevkiyata başlamasını sağlamak için her türlü hukuki yolu deniyor. Tedarikçiler bu kapsamda para ve hapis cezalarıyla tehdit ediliyor. Grup, üretim için acilen ihtiyaç duyulan parçaların ES Automobilguss'dan alınabilmesi için mahkemeden yetki kararı çıkarmaya çalışıyor.

İLGİLİ HABERVolkswagen 177 bin aracı daha geri çağırıyorVolkswagen 177 bin aracı daha geri çağırıyor

UZMANLARIN ZARAR TAHMİNLERİ


Tedarikçileri ile yaşadığı anlaşmazlık VW Grubu'na pahalıya patlayabilir. Otomobil uzmanı Ferdinand Dudenhöffer zarar tahminini "üç haneli milyon rakamı" olarak açıkladı. UBS Bankası'nın analistleri yalnızca Wolfsburg tesislerinde üretimin durmasının brüt gelirin 100 milyon euro dolayında azalmasına yol açacağını söyledi. VW Grubu, yaklaşık bir yıldır emisyon skandalı krizinin sonuçlarıyla mücadele ediyor. Grup, skandal sonrası en büyük markası VW'de tasarrufa gitme kararı almıştı.

SORUN GİDERİLDİ


Otomotiv imalatçısı Volkswagen'in , Almanya'daki tesislerinin yarısından fazlasında üretimi olumsuz etkileyen anlaşmazlığın çözümü için iki tedarikçisiyle uzlaştı. VW iki tedarikçinin ana şirketi olan Prevent DEV ile 20 saat süren görüşmeler sonunda görüş ayrılıklarının giderildiğini belirtti.