Avrupa Birliği (AB) yetkilileri, Yunanistan ve uluslararası kreditörler arasında kurtarma paketine dair reformlar konusunda anlaşmaya yaklaşıldığını ve euro bölgesi maliye bakanlarının olağanüstü toplanacağı 9 Mayıs itibariyle atılacak diğer adımları görüşeceklerini söyledi.  

Ekonomik ve Mali İşler Avrupa Komisyoneri Pierre Moscovici, "Yüzde 99 yaklaştık, neredeyse tüm konularda fikir birliğindeyiz" diyerek, emeklilik ve gelir vergilerinin de dahil olduğu orijinal reform paketini işaret etti. 

Moscovici, "Bizim görüşümüze göre verilere bakıldığında çok lâzım olduğu görülmeyen fakat siyasi olarak gerekli acil eylem mekanizması için ise çalışacağız" dedi.  

Euro bölgesi finans bakanları grubu başkanı Jeroen Dijsselbloem'in sözcüsü, "9 Mayıs günü saat 1500'da Brüksel'de Yunanistan üzerine ilave bir eurogroup toplantısı yapılacak" dedi. 

Görüşmelere ilerlerken ana anlaşmazlık noktası olarak euro bölgesi maliye bakanlarının Atina ile anlaşılan orijinal paketin yanı sıra geçtiğimiz hafta bir de acil durum önlemleri istemiş olması.