CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Ziraat Bankası ve Halk Bankası’nın son yıllarda yoğun bir şekilde gerçekleştirdikleri şube yenileme işleriyle ilgili iddiaları TBMM’ye taşıdı.


Foto: Depophotos


Gök, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’in cevaplaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na verdiği yazılı soru önergesinde, Ziraat Bankası ve Halk Bankasının son beş yıl içerisinde tadilat yaptırdığı şube sayısıyla, yapılan bu tadilatların maliyetinin açıklanmasını istedi.

CHP Ankara Milletvekili ve Grup Başkanvekili Levent Gök, şubelerin tadilatını yapan firmalarla ilgili bilgilerin açıklanmasını da talep ederek bu firmaların hangi yöntemlerle seçildiğini, firmaların sahip ve ortakları arasında söz konusu bankaların üst düzey yöneticilerinin akrabalarının bulunup bulunmadığını da sordu. Gök, söz konusu bankaların temizlik ve güvenlik hizmeti aldığı firmalarla ilgili iddiaları da gündeme getirdi. CHP'li vekil bu bankaların temizlik ve güvenlik hizmeti aldıkları firmaların ortaklarının aynı kişiler olup olmadığının da açıklanmasını talep ettiği yazılı soru önergesi şöyle:

  • Ziraat Bankası ve Halk Bankası son beş yıl içerisinde kaç şubesinde tadilat yapmıştır? Yıllar itibariyle açıklar mısınız?

  • Yapılan bu tadilatlar için yıllar itibariyle ödenen toplam tutarlar ve şube başına ortalama maliyet ne kadardır?

  • Her iki bankanın da söz konusu yıllarda tadilatını yaptığı şube sayısının toplam şube sayısına oranı yüzde kaçtır?

  • Her iki bankanın da şube tadilat işlemleri toplam kaç firmaya yaptırılmıştır. Birden fazla şubenin tadilatını üstlenen firmaların isimlerini açıklar mısınız?

  • Şube tadilatlarını yapan firmalar hangi yöntemle belirlenmiştir?

  • Şube tadilatını üstlenen firmaların, sahip ve ortaklarının Ziraat ve Halk Bankası üst yönetimi (Yönetim Kurulu Başkanı, Üyesi, Genel Müdür ve Genel Müdür Yardımcıları) arasında akrabalık ilişkisi bulunmakta mıdır?

  • Ziraat ve Halk Bankası’nın temizlik ve güvenlik hizmetleri hangi firmalardan alınmaktadır? Temizlik ve güvenlik hizmeti alınan firmaların sahip ve ortaklarının aynı kişiler olduğu iddiası doğru mudur?

  • Temizlik ve güvenlik hizmeti alımları hangi yöntemle yapılmıştır?