AKP’li Belediye Başkanı Temel Karadeniz, ilçedeki konut projelerinde “Yaza Merhaba” konseptli partiler düzenlemeye başladı. 


Sanatçıların site içerinde konser verdiği etkinliklerin ilki Şua İnşaat’ın hayata geçirdiği Elite City adlı projede gerçekleştirildi. 


Eda & Metin Özülkü’nün sahneye çıktığı gece Küçükçekmece Belediyesi’nin sponsorluğunda düzenlendi. 


image (2)
SAKİNLERİN ÜCRETSİZ KONSERE İHTİYACI MI VAR?


Belediyelerin görevinin özel bir şirket tarafından inşa edilen konut projesinde konser organizasyonu yapmak olmadığını belirten, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin CHP’li Üyesi Hüseyin Sağ, "Küçükçekmece Belediye Başkanı, eğer ilçe halkı yararına bir şey yapmak istiyorsa, konser verecek sayısız alan bulunuyor. Geçtiğimiz günlerde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın küçük kızı Sümeyye Hanım’ın nikahının düzenlendiği Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi bu tür organizasyonlar için çok elverişli” dedi. 


“Yıllardır siyaset yapıyorum. İlk defa böyle bir şeye tanık oluyorum” diyen Hüseyin Sağ, şöyle konuştu: 


"Bir yerel yönetim nasıl oluyor da özel mülkiyeti konu olan bir alanın içine girip kamusal bir etkinlik düzenliyor Konut fiyatlarının 500 bin lira ile 1 milyon 500 bin arasında değiştiği bir projede kimin bedava konser dinlemeye ihtiyacı var? 


Burada oturan insanlar kira öder gibi aidat ödüyor. Her yıl milyonlarca lira para toplanıyor. Eğer, böyle bir organizasyon yapılacaksa site yönetimi site sakinlere sorar ve bu organizasyonu düzenler. 


Bu konser için sitede yaşayan her aileden izin almaları gerekiyor. Ama yönetim kararıyla bu konser düzenlenmiş. Site yönetimleri bağlı bulundukları inşaat şirketlerinin belediyeyle ilişkileri zedelenmesin diye ses çıkaramıyor olabilir. Oturanlar üzerinde de ‘belediyeyle aramızı iyi tutuyoruz’ havası yaratılmaya çalışılıyor. Küçükmece’de yüzlerce site var, anlaşılan Eylül ayına kadar “Yaza Merhaba” partileri devam edecek."