7 etapta toplam 700 konutun inşa edileceği kentsel dönüşüm projesi 'Artı Tarabya' 82 dönümde yükselecek.
İlk etapta 62 dairenin yer alacağı projenin metrekare fiyatları 3 bin 500 dolardan başlıyor. 1+1'den 5+1'e kadar farklı daire tiplerinden oluşan proje de olağanüstü durumlar için 10 şiddetindeki depreme dayanaklı tam donanımlı sığınaklar yer alacak. Sığınaklarda, uzun süre çalışabilen jeneratör, havalandırma, çamaşırhane, mutfak, tuvaletler ve duşlar bulunacak.
Açı İş Ortaklığı’nın Yönetim Kurulu Üyesi Ozan Alp, Artı Tarabya projesiyle semt kültürünü yansıtan, bölgeye yakışan bir proje inşa edeceklerini belirtti. Alp, “82 dönüm üzerinde aslında kentsel dönüşümü de içeren bir proje gerçekleştiriyoruz. Proje 7 etaptan oluşacak ve 5 yıl içinde tamamlanacak. İlk etap olan ‘Orman Artı Tarabya’ şu anda inşa ediliyor, bu etapta 62 daire yer alıyor. Her etap kendi içinde butik bir site olacak. Projenin en büyük özelliği aynı büyük projenin içinde farklı konseptte yeşili koruyan ve artıran butik sitelerden oluşması” dedi.

Proje bittiğinde 3500 kişi yeni yaşamlarına başlayacak

Ozan Alp, projenin toplam maliyetinin 85.000.000 $ olduğunu ifade ederek, şunları söyledi: “Artı Tarabya, Tarabya’nın, Boğaz’ın yeşil ve maviyi buluşturan sakin semt kültürüne yakışır bir proje olacak. Proje büyük bir alanda gerçekleştiği için lokasyon açısından oldukça şanslı. Metro’ya 2 dakika mesafede, eğitim kurumlarına, hastanelere, eğlence mekanlarına çok yakın, kısacası hayatın içinde. Bu nedenle konutların kısa sürede yoğun talep göreceğine inanıyoruz. Projemizi öncelikle, bu bölgeyi bilen ve burada yaşayan insanların tercih edeceğine inanıyoruz. Metrekare başlangıç fiyatlarımız 3.500 dolar seviyelerinde olacak, proje bittiğinde toplam ciromuz 110.000.000 $ ulaşacak. 5 yılın sonunda 3 bin 500 kişinin yaşadığı sağlıklı ve yeşil konutlar inşa edeceğiz.