Türkiye gayrimenkul sektörünün öncü markalarından Aşçıoğlu, Selenium markasını Dubai’de Türk gayrimenkul yatırımcılarının beğenisine sunmak üzere Dubai’nin en büyük emlak geliştirme ve gayrimenkul şirketlerinden Deyaar Development PJSC ile işbirliği yaptığını duyurdu. Midtown Selenium by Deyaar projesi Dubai’de düzenlenen basın toplantısında, Aşçıoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aşçıoğlu ile Deyaar’ın İcra Kurulu Başkanı Saeed Mohammed Al Qatami tarafından tanıtıldı.


Deyaar, Haziran 2015’te imzalanan ortaklık anlaşmasının ardından Aşçıoğlu’nu, Midtown Projesi’nin ikinci etabı Dania District için Türkiye’deki stratejik ortağı olarak seçmişti. Böylece Aşçıoğlu’nun Selenium markası, global ölçekte bir projede isim olarak yer alarak dünya çapında marka haline geldi.


Dubai’nin Midtown’ı


Midtown Selenium by Deyaar, Midtown Projesi’nin ikinci etabı olan Dania District içerisinde inşa ediliyor. Dubai Production City’de toplam 817 milyon dolar yatırımla yükselen proje Dubai’nin yeni kesişim noktasında konumlandığı için “Midtown” olarak anılıyor. İçerisinde büyük havuzları, yeşil dinlenme alanları ve parklar yer alan Dubai Production City, Dünya’nın en büyük golf tesisinin hemen yanı başında bulunmasından ötürü “Yeşil Koridor” olarak da adlandırılıyor.


Eylül 2019’da teslim


U+A Architects tarafından projelendirilen Midtown Projesi, toplam 510 bin metrekare inşaat alanı üzerinde 2.400 konuttan oluşacak. Projenin ikinci etabı olarak adlandırılan Dania District’te ise 579 daire yer alacak. Balkonlu, geniş ve ferah yaşam alanlarına sahip 1+1 formattaki dairelerden oluşan Midtown Selenium by Deyaar’da brüt metrekare satış fiyatları 2.125 dolardan, daire fiyatları ise 199.000 dolardan başlıyor.


2019 yılı Eylül ayında teslim edilmesi planlanan proje kapsamında; tenis kortu, basketbol sahası, açık-kapalı yüzme havuzu, çocuk oyun alanları, yürüyüş parkurları, jogging alanı, tırmanma duvarları, dinlenme ve park alanları, mağaza ve yeme içme alanları yer alacak. Midtown Selenium by Deyaar’da yaşamı tercih edenler hemen yanı başlarında yer alan, dünyanın en büyük golf tesisi Jumeirah Golf Estates’ten de istifade edecek.


Dubai’nin Metro sisteminde planlanan genişleme çerçevesinde güzergâha yakın konumuyla şehirde ulaşım kolaylığı sağlayacak proje, aynı zamanda Dubai Expo 2020 ve Dünya’nın en büyük yeni havalimanı Şeyh Maktum Havalimanı’na da yakın bir konumda yer alıyor.


yasarascioglu

Basın toplantısında konuşan Aşçıoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aşçıoğlu şunları söyledi: “Dünyanın en büyük gayrimenkul geliştirme firmalarından biri olan Dubai merkezli Deyaar Development ile birlikte geliştireceğimiz konut projesi Midtown Selenium by Deyaar’ı duyurmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Kurulduğumuz tarihten bugüne kadar yaşam kalitesini yükseltmek amacıyla teknolojisi yüksek en konforlu yapıları inşa etmeyi ilke edinerek çalıştık. Bugüne kadar Aşçıoğlu’nu başarılı sayacak tek bir hedefimiz oldu; o da bir dünya markası olmak… Bugün, ‘Selenium’ markamızı stratejik ortağımız Deyaar Development ile bir dünya markası haline getirmenin gururunu yaşıyoruz. Deyaar Development ile 2015 yılı Haziran ayında imzaladığımız anlaşmanın ardından ‘Selenium’ markasını Dubai’de yükselecek olan Midtown Projesi’ne entegre ederek Türkiye’den ilk kez bir konut markasını yurt dışına taşıyoruz. Böylelikle Dünyanın İlk Türk Markalı Konut Projesi’ni gerçekleştirmiş oluyoruz. Bu iş birliğinin getireceği güven ve istikrar doğrultusunda Deyaar Development ile Türkiye’de ve Dubai’de projeler gerçekleştirmeyi hedefliyoruz.”


Deyaar’ın İcra Kurulu Başkanı Saeed Mohammed Al-Qatami ise basın toplantısında şöyle konuştu: “Aşçıoğlu’nu, Deyaar’ın Dubai büyüme koridorundaki büyük gayrimenkul geliştirme projesi Midtown’un Dania District etabı için Türkiye’deki münhasır satış ve pazarlama acentesi olarak seçmekten memnuniyet duyuyoruz. Deyaar konutlarının üst düzey yaşam ortamları, optimal değer ve güçlü yatırım dönüşleri sağlaması yurtdışı kaynaklı güçlü bir talebin oluşmasını sağlıyor. Şehir yaşam alanları bakımından en üst düzey konfor ve rahatlık sunan Dania District’in Türk konut yatırımcılarını cezbedeceğinden eminiz.”


%30 ödeme 3 yılda taksitle, kalanı teslimde


Aşçıoğlu, Deyaar Development tarafından tanıtımı yapılan Midtown Selenium by Deyaar projesi çerçevesinde yatırımcılara peşin ve vadeli olmak üzere 2 farklı ödeme planı sunuyor.


Üç yıl faizsiz vade avantajı sunulan projede, daire fiyatının yalnız %30’u 6 aylık taksitli ödemelerle 3 yılda ödeniyor.


Ödeme miktarı %30’a ulaştığında yatırımcıya satış ve devir hakkı verilen projede, daire tesliminde kalan %70 ödeme talep ediliyor.