24-26 Mart 2016 tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenecek CITYSCAPE TURKEY, ulusal ve uluslararası arenada gayrimenkul geliştirme sektörüne yön veren firmaları ve yatırımcıları bir araya getirecek.

Türkiye’ye gelmekten büyük heyecan duyduklarını vurgulayan CITYSCAPE Grup Direktörü Wouter Molman , “CITYSCAPE TURKEY’in sektörü çok daha yukarı taşıyacağına inanıyoruz” dedi.

Dünyanın en kapsamlı, en geniş çaplı gayrimenkul yatırım fuarlarından biri olan CITYSCAPE, Türkiye’ye geliyor. Daha önce Dubai, Abu Dabi, Kuveyt, Katar, Mısır, Cidde ve Güney Kore’de gerçekleştirilen CITYSCAPE organizasyonlarının son halkası CITYSCAPE TURKEY oldu. CITYSCAPE TURKEY, 24-26 Mart tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezi’nde 3 bin 500 metrekare kapalı alanda gerçekleşecek. Türkiye’de yapılan ilk CITYSCAPE fuarı olma özelliği taşıyan organizasyona, gayrimenkul sektörüne yön veren geliştirici, broker ve mimarlık şirketlerinin yanı sıra binlerce profesyonel de katılacak.

10 yılı aşkın süredir gayrimenkul geliştirme sektörünün öncü firmalarını tek çatı altında buluşturan CITYSCAPE’te, son 5 yıldır Türkiye rüzgârı esiyor. Son fuarda, sektöre öncülük eden 60 Türk firması CITYSCAPE’te uluslararası yatırımcılarla buluşmuştu.

 Molman: “Türkiye bizi heyecanlandırıyor”

CITYSCAPE Grup Direktörü Wouter Molman, dünyada inşaat ve gayrimenkul sektöründe devler arasına giren Türkiye’ye gelmekten büyük heyecan duyduklarını vurgulayarak, “CITYSCAPE TURKEY’in sektörü çok daha yukarı taşıyacağına inanıyoruz” dedi. CITYSCAPE olarak gayrimenkul geliştiricilerin projelerini dünyanın dört bir yanından gelen uluslararası yatırımcı kitlesine ulaştırmada büyük başarı sağladıklarını anlatan Molman, “2012 yılında mütekabiliyet yasasının kaldırılmasından sonra yabancı yatırımcıların Türkiye’de taşınmaz sahibi olmasını engelleyen bürokratik engeller de ortadan kalkmış oldu. Bu doğrultuda son 5 yılda başta Körfez ülkeleri olmak üzere yabancı yatırımcıların Türkiye’ye ilgisi olağanüstü arttı” diye konuştu.

CITYSCAPE yabancı yatırımcının işini kolaylaştırıyor

CITYSCAPE organizasyonlarının, gayrimenkul sektörüne, doğrudan yabancı yatırımını ciddi ölçüde kolaylaştırdığının altını çizen Molman, “Özellikle Körfez kökenli yatırımcılar bölgede bütün belirsizliklere rağmen istikrarlı ekonomisi sayesinde Türkiye’yi bölgedeki en uygun yatırım merkezi olarak görüyor” şeklinde konuştu.

 “IHP” ile uygun yatırımcı ve proje eşleştirilecek

Gayrimenkul sektörünün kalbi 3 gün boyunca gayrimenkul sektörünün en kilit oyuncularını bir çatı altında buluşturan CITYSCAPE TURKEY’de atacak. CITYSCAPE fuarları sektörün her alanından, her kademeden profesyoneli bir araya getiriyor. Organizasyonlarda satış potansiyelinin yanı sıra iş geliştirme, networking imkânları da sunuyor. CITYSCAPE, uluslararası arenada 10 yılı aşkın fuar tecrübesi neticesinde oluşmuş kapsamlı ziyaretçi veri tabanını mobilize eden bir pazarlama kampanyası olan Cityscape Yatırımcı Programı (IHP-Investor Hosting Programme) ile yatırımcılar için en etkin ortamı oluşturacak. Cityscape Yatırımcı Programı (IHP-Investor Hosting Programme) ile dünyanın dört bir yanından gelen binlerce yatırımcı ve konut alıcısı en verimli şekilde buluşturacak. Bu çerçevede yatırımcıların fiyat aralığı, konut türü ve yatırım yapmak istediği bölge gibi değişkenlerden oluşacak talep ile katılımcı projelerin oluşturduğu arz teknolojik imkanlar da seferber edilerek bir araya gelecek.