Bir evin kira fiyatının yüksek olması kadar, söz konusu yüksek kira bedelini karşılayacak özelliklere sahip olması da gerekiyor. Kiralık bir dairenin metrekaresi zannedildiği kadar önemli değil. Kiracılar artık ekonomik açıdan da pek çok tasarruf sunan küçük metrekareli evleri tercih ediyor. Gayrimenkul sahipleri gelecekte evlerini satmak istediklerinde de 1+1, 2+1 satılık daireler daha hızlı alıcı bulabiliyor.


Evinin kira değerini artırmak isteyen gayrimenkul sahipleri için ilk adım, evinin değerini yükseltmek amacıyla kiralık daire için yatırım yapmak olmalı.  İşte bir evin kira değerini artırmanın 4 yolu!..



Kombili evler daha yüksek fiyata kiralanıyor

Kiracılar yüksek ısınma masrafı ödemek istemez. Isı yalıtımı olan bir evin kirası daha yüksek olsa bile tercih nedenidir. Isınma sistemi üzerinde durmanız gereken konuların başında geliyor. Kombili evler, merkezi sistemi olan veya sobalı evlere göre daha yüksek fiyata kiralanıyor.



Bakımlı evler daha çok ilgi görüyor

Kiralık konut değerini artırmak isteyenlerin evlerine mutlaka kiracı gözüyle bakması gerekiyor. Kiracılar mümkünse masraf yapmadan yeni evlerine taşınmak ister.


Tamir edilmesi gereken, iç görünüm olarak iyileştirmeye açık noktalarını belirlemek kadar boyasını, bakım ve onarımını yaptırmak da önemli. Yıpranan duvarları, solmuş boyaları, eskimiş duvar kâğıtlarını geride bırakmak için harekete geçin. Doğru bir duvar boyası seçimi, küçük çaplı tadilatlar evinize değer katacaktır.



Modern banyo ve mutfaklar

Mutfak ve banyoda yenilenmiş dolaplar evin değerini artırıyor. Banyo ve mutfaktaki ferah, konforlu, bakımlı görünüm önemli. İşe dolap kapaklarından başlamak görüntüde hızlı bir fark yaratacaktır.



Güvenli ev her zaman daha değerli

Yapılan araştırmalara göre ev alma kararını olduğu kadar, kiralama sürecini de en çok etkileyen konuların başında evin bulunduğu binanın sağlamlığı ve depreme dayanıklılığı büyük önem taşıyor. Kiralık dairenin bulunduğu bina depreme dayanıklılık belgesine sahip mi? Eğer böyle bir belgeniz varsa, daha yüksek kira isteseniz bile kiracı adayları sizin evinizi tercih edecektir.

Kaynak: Zingat