Türkiye’nin önde gelen işadamlarından Taşyapı Grup Başkanı Emrullah Turanlı, yurtdışında Türkiye aleyhine yapılan haksız dedikoduları önlemek için önde gelen işadamlarının, ticaret odalarıyla birlikte karşı lobi faaliyetine geçerek yabancıları Türkiye’ye getirmesi gerektiğini söyledi.

Turanlı şöyle konuştu:
“Türkiye dünyanın gözbebeğidir. Dünyanın gözü de Türkiye’dedir. Türkiye 80 milyon nüfusu, 40 milyon genci ile dünyanın kalkınmasında, gelişmesinde ve dünya barışının sağlanmasında en büyük katkıyı yapacaktır. Ben buna inanıyorum. Ekonomide büyümek, dünya barışına katkıda bulunmak çalışmakla olur. Çalışmak da yatırım yapmakla olur. İşadamları yatırım yapacaklar, siyasiler ve bürokratlar engelleri çözecekler ve basınımız da ülkenin kalkınmasına destek olacaktır.”

DEDİKODUYLA ENGELLENİYOR

Türkiye’nin bu genç ekonomik gücünü bütün dünyanın bildiğini kaydeden Turanlı, yabancıların Türk işadamları ile birlikte yatırım ve ticaret yapmak istediğini dile getirdi Turanlı, “Ancak, yaşadığımız son olaylardan dolayı dünyaca ünlü işadamlarının işbirliği yapmak için Türkiye’ye gelmeleri aleyhte lobi faaliyetleri ve yurtdışındaki asılsız dedikodularla engelleniyor...
Türk işadamlarının topyekun seferberlik yaparak bu engellemeleri ortadan kaldırması gerektiğini ifade eden Turanlı şöyle devam etti:

VÜCUDUM DA TAŞIN ALTINDA

“Ben, bir işadamı olarak üzerime düşen görevi, yapmış olduğum yatırım planları ile değil elimi, vücudumu taşın altına koyarak yerine getiriyorum. Yatırım yapma mücadeleme devam ediyorum. Elbette ki işadamları Türkiye’de de dünyada da yatırım yapacaklardır. Ancak bizim önceliğimiz güzel vatanımız Türkiye olmalıdır. Bu ülke o zaman dünyaca ünlü işadamları ile el ele verecek, bu ülkeye milyonlarca dolar tutarında yatırım yapılacak, Türkiye’de yatırım yapıldığı için işsizlik azalacak, memleketimizde huzur ve barış artacak, memleketimiz refaha kavuşacaktır.”

Endişeleri kaldırmak için yardımcı olalım


EmrullahTuranlı, Türkiye’de yaşanacak olan gelişmelerin dünya barışına ve kalkınmasına katkısı olacağını ifade etti. Turanlı, “Türk işadamları dünyaca ünlü işadamları ile el ele vererek sadece Türkiye’de değil dünyanın birçok ülkesinde de yatırım yapacaklar ve katkı sağlayacaklardır. Avrupalı bunu biliyor ve buna inanıyor. Ancak yurtdışında yapılan haksız dedikodular yüzünden endişe ediyor. Halbuki biz bütün kurumlarımızla, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne bağlı olduğumuzu iyi anlatmalıyız ve bu endişelerin ortadan kaldırılmasına hep birlikte yardımcı olmalıyız” şeklinde konuştu.

Gelip görsünler

Başta ticaret odaları olmak üzere sivil toplum örgütleri ve önde gelen işadamlarının Türkiye’nin haklılığını dünyaya anlatmak için seferberliğe çıkması gerektiğini vurgulayan Turanlı, bütün dünyadaki işadamlarının Türkiye’ye davet edilmesini istedi. Turanlı, “Dünyaca ünlü işadamlarını Türkiye’ye davet ederek, bunlara ülkemizi tanıtmalıyız ve Türkiye’de yatırım yapılmasına engel bir durum olmadığını anlatmalıyız. Bunlar da ülkelerine döndüklerinde diğer işadamlarına Türkiye’de yatırımla ilgili endişe edecek bir durum olmadığını ayrıntılı olarak aktarabilirler” dedi.

Odalar sadece KÂR için çalışmasın

Emrullah Turanlı, “Ticaret odaları bizim ödediğimiz paraları sadece kâr amaçlı kullanmasınlar. Bu ödediğimiz paraları Türk işadamlarının dünya ile entegrasyonunu sağlamak, Türkiye ile ilgili aleyhte lobi faaliyetlerini ve haksız dedikoduları çürütmek için kullansınlar” dedi.