Kentsel dönüşüm projeleri, adliyenin hayata geçmesi ve Kadıköy-Kartal Metro hattının itici gücüyle fiyatları son 3 yılda yüzde 250 primlenen Kartal’ın gayrimenkul pazarı, 2016 yılında yeni bir yükseliş ivmesine sahne olacak. Fera Grup Yönetim Kurulu üyesi Emrullah Yedikardeş, bu yıl hayata geçecek Kartal- Kaynarca Metro hattının, şu anda 3500-4500 TL aralığındaki metrekare fiyatlarını yeniden hareketlendireceğini söyledi. Değerli yatırım peşinde olan yatırımcılara uyarıda bulunan Emrullah Yedikardeş, “Teslimi yaklaşan projeler iki kat avantajlı. Çünkü bu projeler nitelikli bir yaşam avantajı sunarken, bir yandan da yatırımcıların prim potansiyeline daha hızlı erişmesini sağlayacak” dedi.

Uzayan Metro Hatları Kartal’da Yaşayanlara Nefes Aldırıyor
Bölgede Fera Life Kartal projesini bu yıl teslim etmeyi planlayan Fera Grup’un Yönetim Kurulu Üyesi Emrullah Yedikardeş, uzayan metro hatlarının Kartal’da yaşayanlara nefes aldırdığını söyledi. 2015 yılı ile 2019 arasında İstanbul’da 441 kilometre uzunluğunda raylı sistemin hayata geçeceğini anlatan Yedikardeş, bunların arasında bu yıl hayata geçecek Kartal-Kaynarca Metro hattı bulunduğunu ifade etti.
6 Mart 2013 tarihinde ihalesi yapılan Kartal-Kaynarca Metro hattıyla, Kadıköy-Kaynarca arası yolculuk süresi 38.5 dakikaya inmiş olacak.

Kartal Bölgesinde Fiyatlar

Kadıköy metrosu faaliyete geçtiğinde Kartal’da ulaşımın kolay ve hızlı hale geldiğini ve kent merkezine yakınlaştığını anlatan Yedikardeş, şimdi de Kaynarca’ya doğru ulaşımın kolaylaşacağını belirtti. Emrullah Yedikardeş şunları söyledi:

“Bölgenin yıldızını parlatan faktörler hala geçerliliğini koruyor. Geçen yıl seçimler vs gibi belirsizlikler bir ara duralayan piyasa, inanıyoruz ki bu yıldan itibaren yeni bir ivmeye kazanacak. Kentsel dönüşümün hızlanması, ulaşım kolaylıkları derken bölgede yeni bir hareket başlayacak. Şu anda bölgede irili ufaklı 30 civarı proje inşaat halinde.
Markalı konutların yıldızı halindeki bölgede fiyatlar 5 bin liraya yaklaşmış durumda. Hatta sahil yolunda 8 bin liraya yakın fiyatlar olduğu görülüyor. Elbette ki fiyat, marka, sosyal olanaklar gibi sebepler proje seçiminde belirleyici olacak. Ama biz bunların yanı sıra, inşaatı sorunsuz ilerleyen ve bu yıl teslimi yapılacak projelerin daha fazla avantaj sunduğuna inanıyoruz”

6 Ayda Yüzde 35 Kazandırdı

Fera Grup, ilk markalı projesi için özel olarak seçtiği Kartal lokasyonundaki Fera Life Kartal projesinin inşaatını hızla sürdürüyor. Teslimlerin Aralık 2016 yılında yapılacağı proje, topraktan yatırım yapan yatırımcılarına 6 ayda yüzde 35 kazandırdı.

Şimşek Bisküvi, Gül İnşaat ve Esse Yapı ortaklığında oluşturulan Fera Grup tarafından hayata geçirilen Fera Life Kartal projesi Uğur Mumcu mahallesinde yaşama geçiriliyor. 25 bin metrekare inşaat alanı üzerine yayılan ve 2 blok halinde yükselen Fera Life Kartal projesi toplam 94 adet konut ve 32 adet ticari birimden meydana geliyor.
Yüzde 65’i satılan Fera Life Kartal’da fiyatlar metrekare birim bazında (brüt) 4 bin 500 TL ile 5 bin 500 TL arasında değişiyor. 2 oda 1 salon ve 3 oda 1 salon daire tiplerinde konumlanan Fera Life Kartal projesindeki dairelerin büyüklükleri 64,98 metrekare ile 116,47 metrekare arasında farklılık gösteriyor.
Fera Life Kartal projesinde 3 bin 460 metrekare peyzaj alanı, yürüyüş yolları, kapalı otopark, açık yüzme havuzu, fitness center, özel dinlenme köşeleri, çocuk oyun alanları ve güvenlik yer alıyor.