Buna göre, satılık konut fiyat endeksi Ağustos ayında bir önceki aya göre yüzde 0.33, geçen yılın aynı dönemine göre ise yüzde 13.35 oranında artış gösterdi. Konut satış fiyatlarının en çok arttığı ile yüzde 2.26 ile Balıkesir, en çok azaldığı il ise yüzde 1.76 ile Giresun oldu.

Kiralık Konut Fiyat Endeksi’nde Ağustos ayında bir önceki aya göre yüzde 0.71 oranında; geçen yılın aynı dönemine göre ise yüzde 14.52 oranında artış gerçekleşti.


Ağustos ayında Bursa’da Metrekare başına konut kira değerleri yüzde 2.56 oranında artan Bursa kiraların en çok yükseldiği şehir oldu. Aynı dönem içerisinde konut kira değerlerinin en çok azaldığı şehir ise yüzde 1.80 oranı ile Batman oldu.



Öte yandan, evin değerine göre yıllık brüt kira getirisi bakımından en yüksek getiri oranları Aydın, Van ve Bilecik şehirlerinde ölçüldü.



MARKALI KONUTLARDA FİYATLAR GERİLEDİ


REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi sonuçlarına göre, Ağustos ayında bir önceki aya göre yüzde 0.35 oranında azalış gerçekleşirken, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4.89 oranında artış gerçekleşti.
İstanbul Asya yakasında yer alan markalı konut projelerinde yüzde 0.23 oranında; Avrupa yakasındakiler de ise fiyatlar yüzde 0.36 oranında azaldı.