Gayrimenkul sektörünün en büyük yatırımcılardan biri olan Rönesans Gayrimenkul Yatırım, 320 milyon Euro yatırım değeriyle Maltepe’de hayata geçirdiği Piazza ile bölgeye yeni bir soluk kazandırıyor. Yaklaşık 42 bin metrekare alan üzerinde yükselen Piazza, adalar manzaralı 29 kattan oluşan 230 dairelik konut bloğu, 21 katlı ofis bloğu ve açık alanların yer aldığı alışveriş merkezinden oluşuyor.

Piazza’da alanları 59 ila 135 metrekare arasında değişen 1+1 daireler, alanları 96 ila 157 metrekare arasında değişen 2+1 daireler, alanları 152 ila 214 metrekare arasında değişen 3+1 daireler bulunuyor. Projede konutların 2018 yılının Mart ayında teslim edilmesi planlanıyor. Lansmana özel uygulanan kampanya kapsamında liste fiyatları üzerinden peşin alımlarda yüzde 12 indirim, teslime kadar şirket içi vadeli ödeme seçeneği ve yüzde 5’ten başlayan peşinatlarla konut sahibi olma gibi ayrıcalıklar sunuluyor.

Rönesans Gayrimenkul Yatırım Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Özgümüş, “Son yıllarda Anadolu yakasında yapılan yatırımlar sayesinde bölgede oturan ve çalışan ciddi bir nüfus bulunuyor. Metro ve Marmaray gibi ulaşım hatlarıyla erişimin de kolaylaştığı bölgede uluslararası firmalar genel merkezlerini Anadolu yakasına taşıyor. Daha önce gerçekleştirdiğimiz yatırımlarla Bosch ve Turkcell gibi markalar genel merkezlerini Küçükyalı’ya taşıdı. Rönesans Gayrimenkul Yatırım olarak Maltepe ve Küçükyalı projelerimizle bölgenin gelişmesine katkı sağlıyoruz” diye konuştu.

Piazza kesintisiz bir yaşamın kolaylığını sunuyor

Piazza’da yer alan toplam 36 bin metrekare kiralanabilir alana sahip olan 21 katlı ofis bloğu kullanıcılara alışveriş merkezi ve konut bloğuyla kesintisiz bir yaşamın kolaylığını sağlıyor. Rönesans Gayrimenkul Yatırım’ın bilgi ve deneyimiyle hayata geçirdiği A sınıfı ofis bloğunda tek katta 3 bin 250 metrekareye varan kiralanabilir alanlar yer alıyor. Katlarda teras ve balkon gibi alanların bulunduğu blok aynı zamanda Leed Gold Sertifikası adayı.

Piazza’nın içerisinde açık alanların bulunduğu alışveriş merkezi de yer alıyor. Yaklaşık 56 bin metrekare kiralanabilir alanı olan alışveriş merkezinde 160 mağaza ve 27 restoran alanı bulunuyor. Açık meydan katlarının yer aldığı projenin meydan bölümünde, ziyaretçilerin keyifli zaman geçirecekleri, çeşitli etkinliklerin yapılabileceği açık bir alan mevcut.

Piazza’nın yıllık ziyaretçi sayısının yaklaşık 16 milyon olacağını öngören Rönesans Gayrimenkul Yatırım Genel Müdürü Hasan Şimşek, “Piazza, ofis, konut ve alışveriş merkezinin olduğu karma bir proje. Şık yeme içme mekanlarından tanınmış moda markalarına kadar pek çok mağazayı bünyesinde bulunduracak Piazza, şehir yaşamının gözde mekanlarından biri olacak. Burayı tercih edenler, ihtiyacı olan her şeyi bir arada bulabilecek. Konut bölümünde yaşayanlar, ofis bloğunda çalışıp aynı yerden alışverişini yapma fırsatı bulacak. Dinamik bir yaşam stilini benimseyen herkesin tercihi olacak” dedi.

Projenin konumu itibariyle önemli bir noktada yükseldiğini söyleyen Şimşek, “Piazza projesinin ofis bölümünde yaklaşık 3.000 kişinin alışveriş merkezinde ise 1.500 kişinin çalışacağını öngördüğümüzde 230 özel rezidanstan oluşan dairelerin yatırımcısı için karlı olacağı ve yüksek kira getirisi sağlayacağını söyleyebiliriz. Trafik sorununun sıkça gündeme geldiği İstanbul’da özellikle ulaşım aksında yer alan projelere yoğun ilgi oluyor. Metro hattı gibi yatırımlar ziyaretçilerin projeye olan tercihini olumlu etkilediği gibi konut ve ofis projelerinin değerinin artmasını sağlıyor. Piazza’da yer alan ofis bloğu da ana arterler üzerinde yer almasının yanı sıra Sabiha Gökçen havaalanına yakınlığı, yeni finans merkezi ve karayolu bağlantıları ile dikkat çekiyor” dedi.

İçerisinde yer alacak metro durağı bağlantısı ile ulaşım yönünden oldukça rahat bir imkan sunan Piazza; Sabiha Gökçen Havaalanı’na 20 km, sahil yoluna 3 km mesafede. E5 ulaşım hattı üzerinde yer alan proje 2 bin 400 araçlık kapalı otoparkı ile ziyaretçilerine kolaylık sunuyor.