Başbakan Binali Yıldırım, Afyonkarahisar’da işdünyasına seslendi. 15 Temmuz darbe girişiminde söz eden Başbakan Yıldırım, "Büyük kahramanlık destanı yazıldı. Gerçek dost düşman kim ortaya çıktı. Aynı anda meydanlarda insanlar toplandı. Türkiye’de birlik, beraberlik, kardeşlik bozulmaz. Dünyaya böyle mesaj verdik. Mağdurlar oldu. 241 şehit ne olacak. Gaziler ne olacak. 79 milyonun yaşadığı travma ne olacak. Mağdur edebiyatını bir kenara bırakın. Herkes yaptığının hesabını verecek. Ki bir daha böyle bir işe kalkışmasınlar. Yargı işine bakacak. Gereğini yapacak. Gerekli hükümler verilecek. Mağdur söylemlerinin bir temeli yoktur. Bu da FETÖ terör örgütünün ayrı bir algı operasyonudur" dedi.

Konuşmasında bankacılara da seslenen Başbakan Binali Yıldırım, "Ekonomimiz küresel krize rağmen büyümeye devam etti. Bu sene yaşadığımız olaylardan dolayı büyüme istediğimiz şekilde olmadı. Büyüme olmayınca yeni fabrikalar yeni işalanları olmaz. Finans çevrelerine söyleyeceğim bir şey var. Türkiye’de sanayide sıkıntı yok. Tecrübe birikimi haddinden fazla. Her türü teknolojiye sahibiz. Ama finansman olarak dış bankalarımızın, dış partnerlerinden kaynaklı bir tereddüt var. Bu haksız bir tereddüt. Aşırı ihtiyatlı hareket ediyorlar, bu da bizim ekonomimize zarar veriyor. Bankacıları buradan uyarıyorum. Lütfen reel sektörün sesine kulak verin. Tefeciliği bırakın. Gerçek ekonomiye dönün. Yok etmeyi değil yaşatmayı hedef alın. Ya bunu kendiliğinizden yaparsınız ya da size bunu yaptırırız. Fırsat ekonomisine asla ve asla müsamaha edemeyiz. Ekonomi ile ilgili zerre kadar sıkıntı yok. Ekonominin görünümü ile bankaların görünümü uyuşmuyor" diye konuştu.

Türkiye’nin 2050’de bambaşka bir yerde olacağını vurgulayan Başbakan Binali Yıldırım, "Biz hükümet olarak tarafız. İhracatta tarafız. Alın terini, akıl terini ortaya koyan siz sanayicilerimizin yanındayız. Yaptığınız her fabrika, açtığınız her iş yeri, yeni istihdam demek. Ülkenin huzuru, kardeşliği, terörün azalması demektir. Terörü körükleyen istismardır. Doğu’da yıllardır ’burası kalkınmıyor’ deniyor. Terör örgütü sürekli bunun istismarını yapıyor. Ancak terör örgütüne rağmen 14 yılda pozitif ayrımcılık yaptık Doğu ve Güneydoğu’ya. Gidin Afyon’un hangi yolu varsa Van’ın daha fazlası var. Alçaklar geçen gün Şırnak-Van yolunu yapan müteahhitin makinalarını yaktılar. Sonra da devlet buraya bakmıyor diyorlar. Köprü yapıyoruz istemiyorlar ilk onlar geçiyor. İstemezük, istemezük derler olunca da kimseye sıra vermezler. Kullansınlar canım itirazımız yok. Dünyanın en büyük havalimanını yapan ülkenin adı Türkiye. Bütçeden 5 lira da kullanmadık. 10 buçuk milyar euro yatırım yapılıyor. 2050’ye büyük hedeflerimiz var. Ama 2050’de Türkiye bambaşka bir yerde olacak. Her 15 yılda üçe katlıyoruz" ifadelerini kullandı.