İstanbul’da akşam saatlerinde yine iş çıkışı trafik durma noktasına doğru ilerliyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi verilerine göre, trafik yoğunluğu yüzde 78'lere seviyesine kadar ulaştı. Halen de devam ediyor.

İstanbul trafiği bayram tatiline bir hafta kala, yine haftanın son iş gününde kilit durumda. Akşam saatlerinden itibaren ana yollarda trafik yoğunluğu yaşanmaya başladı. İşten çıkıp evine gitmek üzere yola çıkan araç sürücüleri, aralıklarla etkili olan trafik yüzünden güçlükle ilerliyor. Özellikle D-100 Karayolu’nun Avrupa Yakası’ndan Anadolu Yakası’na geçiş istikametinde Okmeydanı’na kadar uzun araç kuyrukları oluştuğu görülüyor.

Sürücüler TEM otoyolu Ankara ve  Edirnekapı yönüne doğru durma noktasına geldi. Cuma iş çıkışı evlerine ve bir hafta önceden bayram için tatile gitmek isteyen vatandaşlar trafikte uzun kuyruklar oluşturmuş durumda. İstanbul'da Anadolu Yakası ile Avrupa Yakası'nı birbirine bağlayan iki büyük köprüde şu anda kilit!  Her zaman olduğu gibi hafta sonu trafiği vatandaşı çileden çıkarmış durumda. İstanbul Anadolu yakasından Avrupa'ya geçişte trafiği durma noktasına getirdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) verilerine göre, İstanbul’daki trafik yoğunluğu saat 18.50 itibariyle yüzde 78 düzeyine çıktı. Trafik yoğunluğu  ilerleyen saatlerde artması bekleniyor.  Yoğunluğun 78’e olmasına  rağmen yollardaki uzun araç kuyrukları uzamaya devam ediyor.