Rusya savunma bakanlığı dün bir açıklama yaparak saldırı sırasında bölgede bir Amerikan Predator insansız hava aracının bulunduğunu açıkladı.

Reuters'ın haberine göre Bakanlık sözcüsü Tümgeneral İgor Konashenkov, hava aracının Türkiye'de İncirlik üssünden havalandığını, konvoyun vurulmasından birkaç dakika önce bölgeye ulaştığını ve 20 dakika sonra da uzaklaştığını söyledi.

PUTİN: YARDIM KONVOYLARINI ABD KORUSUN


Öte yandan Almanya Başbakan Yardımcısı Sigmar Gabriel, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Suriye'deki yardım konvoylarının ABD tarafından korunmasını istediğini söyledi. Pazartesi günü Halep yakınlarındaki bir yardım konvoyunun hava saldırısında vurulmasıyla, çarpışan taraflar arasında süren ateşkes sona ermişti.

Putin ile Moskova'da dün özel bir görüşme yapan Gabriel, Rus liderin yardım konvoyuna saldırıyla ülkesinin hiçbir ilgisi olmadığını belirttiğini ve ayrıca ateşkesin yeniden tesisi konusuna da çok olumlu baktığını söyledi.

Putin'in yardım konvoylarının korunması göervinin sadece Rusya'nın üzerine düşmemesini istediğini söyleyen Gabriel, Rus liderin ABD'nin de bu görevi paylaşması gerektiğine inandığını belirtti.

Gabriel, "En büyük çelişkilerden biri bu; şu anda Amerikalılar bunu yapmaya hazır değiller" dedi.

Gabriel, Putin'den, Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad üzerindeki etkisini kullanarak çatışmaların yatıştırılması için çaba göstermesini sağlamasını da istedi.

Gabriel Putin'e Almanya'nın görüşüne göre Suriye ordusunun da konvoy saldırısında Rusya'nın da rolü olduğuu söylediğini de ekledi.