Önde gelen bir muhalif subay isyancıların elinde bulunan ve kentin güneyindeki dış mahallelerden Şeyh Said bölgesi yakınındaki iki ayrı bölgede hükümet yanlısı güçlerin hazırlık halinde olduklarını söyledi.

Ayrıca, hükümeti destekleyen Iraklı bir milis gücünün komutanı da Reuters'e yaptığı açıklamada, "kaplan güçleri" anlamına gelen Nimr adını taşıyan seçkin bir askeri birliğin Halep'in isyancıların elinde bulunan kesimine başlatılacak bir saldırı için zırhlı araç ve tanklarını mevzilendirmeye başladığını söyledi.

Hükümet yanlısı güçler bugün aynı anda başlattıkları bir harekatla Halep'in kuzeyindeki Handarat kampına, yakındaki Kindi hastanesine ve güneybatıdaki 1071 Evler kompleksine saldırdılar.

İsyancı komutanı bu eşzamanlı saldırıların püskürtüldüğünü ancak hükümet yanlısı güçlerin kentin güneyindeki Şeyh Said bölgesinde toplanmakta olduklarını söyledi.

"Açtıkları her gediği büyütmek için çaba gösteriyorlar. Bugün farklı olan durum, çok sayıda helikopter ve varil bombası da kullanmaları" dedi.

Suriye ordusu, İran'ın desteklediği Şii milislerin ve Rus uçaklarının yardımıyla, Perşembe günü kentin isyancıların elinde bulunan bölümlerini almak için büyük çaplı bir saldırı başlatmıştı.