Toplantı sonrası, Anıtkabir komutanlığına vekaleten bakan Yarbay Kavrar Anıtkabir tören alanında bekleyen CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay ve beraberindeki bir grup vatandaşa yaptığı açıklamada; Plastik çocuk parkının kesin olarak kaldırılacağını ve o alandaki son düzenlemeler yapılana kadar park ve çevresinin ziyaretçilere kapalı olacağı bilgisini verdi. Plastik çocuk parkına giden tüm yolların bariyerle ve dubayla kapatıldığı, müze içerisinden geçilen merdivenlerin de bantla kapatıldığı görüldü. Bu noktalardaki görevli askerler; vatandaşların geçmesine, görüntü almasına hatta yaklaşmasına bile izin vermiyor.

İLGİLİ HABERPaşa kaysın kaydıraktan...Paşa kaysın kaydıraktan...

10 YAŞINDAKİ ÇOCUKTAN YETKİLİLERE MEKTUP


10 yaşındaki bir kız çocuğu ucube parkın kaldırılmasıyla ilgili yazdığı bir notu parka asmak istedi ama görevliler buna bile izin vermedi.

İsimini söylemek istemeyen küçük kızın yazdığı not şöyle:

"Merhaba. Ben bir çocuğum, isim vermek istemedim. Şimdi size bir not yazdım.

Dinleyin.

Bu oyun parkı Atatürk'e ve bizim vatanımıza çok saygısızca olmuş. Ben bugün Anıtkabir'e geldim ve bu notu yazdım. Şimdi sizden tek bir isteğim var. Ben ve benim gibi düşünenler oyun parkının kaldırılmasını istiyoruz. Bakın Atatürk bizi izliyor ve diyor ki; 'Ey Milletim benden sonraki devirler ne halde' diyor diye düşünüyorum. Bu yüzden benimle düşünen varsa siz de bir not yazın ve oyun parkının kaldırılmasını sağlayın. Sevgilerle. 10 yaşında bir çocuk. "

İLGİLİ HABERAnıtkabir’e okey salonu da açın gençler de gelsinAnıtkabir’e okey salonu da açın gençler de gelsin


anitkabir-not-ic

anitkabir-not-ic-2