Aldıkları ihbar üzerine zırhlı araçla bölgeye giden komando timleri, harita üzerinde yapılan plan doğrultusunda belirlenen alanlara dağıldı. Komandolar çalı, zeytinlik ve ormanla kaplı arazide operasyon yaptı. Yaklaşık 1.5 saat sürene operasyonda, timler her olasılığı değerlendirdi, saklanabilecekleri her noktaya baktı.


MARKETTEN TAVUK ALMIŞLAR


Bölgede yoğun olarak yılan bulunması nedeniyle operasyona başlanmadan önce timler, dikkatli olmaları konusunda uyarıldı.
Ayrıca firari darbeci askerlerin, marketten tavuk aldıklarına yönelik duyum alındığı da öğrenildi. Bu nedenle timler, köylülerden özellikle tavuk kemiği gibi artıklar ya da ateş yakılmış alan gördükleri an haber vermelerini istedi. Bölgede tarlaları bulunan köylülerin, daha önceden getirdiği bidonlar içerisindeki sular da yine askerlerce, darbeci firariler kullanamasın diye döküldü. Büyük bölümü ot ve makilerle kaplı olan arazide, komando timlerin gece boyunca araştırmalarını sürdürecekleri açıklandı.

RESIMID_2281976

İHBARLAR BOŞ ÇIKTI


Bu arada darbeci askerlerini yakalanması için sürdürülen operasyon sırasında vatandaşların şüphelendikleri çok sayıda durumu da ekiplere ihbar ettikleri öğrenildi. Gelen her ihbarı değerlendiren ekiplerin, yaptıkları operasyonların birisinde şüphelenilen kişinin inşaat işçisi, diğerinin de elektrik ustası olduğu saptandı. DHA