Türkiye Cumhuriyeti 15 Temmuz günü tarihinin en utanç verici günlerinden birisini yaşadı. TSK içerisinde yapılanan Fethullah Gülen cemaati mensupları (FETÖ) ülkenin seçilmiş hükümet ve Cumhurbaşkanı'na başkaldırarak darbe girişiminde bulundu. Ancak darbeciler başarılı olamadı. İşte darbecilerin 'neden başarılı olamadığına' dair son örnek...

FOTO:İHA - Siirt'te şehit olan askerler düzenlenen törenle memleketlerine uğurlandı. Törene polisler de katıldı. FOTO:İHA - Siirt'te şehit olan askerler düzenlenen törenle memleketlerine uğurlandı. Törene polisler de katıldı.

DARBE GERÇEKLEŞEMEDİ ÇÜNKÜ


Darbe girişimi, Türk halkının demokrasinin yanında saf tutmasıyla gerçekleşemedi. Tankın önüne yatan, mermilere göğüs geren insanlar sayesinde darbeciler hain emellerine ulaşamadı.

ASKER VE POLİS UYUMU


Darbe girişiminin bertaraf edilmesinde halktan sonra en büyük pay ise asker ve polisin oldu. Tüm kışkırtmalara rağmen TSK içerisinde darbecilere 'kananların' payı, TSK'nın son açıklamasında olduğu gibi, sadece yüzde 1 buçukta kaldı. Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda, emir astsubayı Başçavuş Ömer Halisdemir'in canı pahasına darbecilere karşı koyması gibi TSK'daki onbinlerce subay ve astsubay darbeye katılmayarak devletinin yanında yer aldı.

POLİSLER BÜYÜK BİR SINAV VERDİ


Darbe girişiminde en çok şehidi veren kurum olan Emniyet de darbecilere canlarını pahasına geçit vermeyerek 'polisliği' tarihin sayfalarına altın harflerle yazdırdı. İstanbul İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan'ın darbe girişiminin olduğu gece Boğaziçi Köprüsü'nden (15 Temmuz Şehitler Köprüsü) yaptığı tarihi konuşmada olduğu gibi asker ve polis, birkaç hain hariç, birbirine düşmedi. Polis ve asker ele ele
kolkola darbeye karşı duyup devletinin ve milletinin yanında durdu.


Darbe girişiminde bulunan asker ile İstanbul İl Emniyet Müdürü Çalışkan arasında şu konuşma geçmişti



Haber Merkezi: Emirlerinizi dinliyorum efendim Çalışkan: Bütün arkadaşlarıma hitap ediyorum. Türk ordusuyla alakalı bir ilk değil. Biraz önce Çengelköy Karakoluna gelip, polislerimizi zorlayanları vatandaşlarımız kovaladı.

Darbeci asker: Yalan söylüyorsun. Çalışkan: Bu yanlışı düzeltmek için gereği neyse yapacağız. Hiçbir arkadaşımız bulunduğu yeri terk etmeyecek. Gereksiz ateş etmeyecek. Yanlış yapacak kişiler düzeltilene kadar yerlerimizi terk etmeyeceğiz.

Haber Merkezi: Tüm birimlerimiz Sayın 2010'un (İstanbul Emniyet Müdürü) emirleri doğrultusunda hareket edecek. En küçük aksaklığa meydan verilmeyecek. Asker: Anlaşıldı yalancılar. Eğer bütün silahlı kuvvetlerin bünyesinde olmasaydı bu hareket, denizde hücumbotlar, havada uçaklar olmazdı. Kendinizi daha fazla kandırmayın.

Çalışkan: Konuşan kardeşim, sen Türk insanının, Türk polisinin kanını mı akıtacaksın? Arkadaşlar, biz verilen görevi yerine getireceğiz. Hiçbir arkadaşım görevinin başından ayrılmıyor. Türk savaş uçağı, Türk hedefini mi bombalayacak?

Darbeci asker: Hayır, belki senin gibi gerizekalılar belki korkar da aklı başına gelir, onu sağlayacak.

Çalışkan: Telsizi meşgul etme. Satılmış köpek, kimin köpeğisin… Asker: Siz kimin köpeğisiniz? Yahudilerin köpeğisiniz. Çalışkan: Emniyet güçlerine yönelik olarak, TSK'nın çakma unsurlarına cevap vermeyin, bu kişilerin sözlerini dikkate almayın. İşinize bakın, cevap vermeyin, biz görevimizi yapacağız.

Haber Merkezi: Tüm birimlerin dikkatine sadece 2010'un emir ve görüşleri doğrultusunda hareket edilecektir. Asla geri adım atılmayacak. Çalışkan: Hiçbir arkadaşım bir adım geri atmayacak. Bu saate kadar yaptığınız hizmeti ben biliyorum. Hiçbir arkadaşımın bir santim geri adım atmayacağından da adım Mustafa Çalışkan kadar eminim. Tüm çalışma arkadaşlarımı Allah korusun. Herkese kolay gelsin.

Polis: Canımızla kanımızla bu vatan için varız. Emin olsun herkes. Haber Merkezi: Tüm birimlerimiz, sayın 2010'un emirleri doğrultusunda hareket edecek, asla geri adım atmayacak, bu şekilde takip edin."

 




BUGÜN GÜNEYDOĞU'DAN GELEN HABER


Bugün Güneydoğu'dan gelen haber ise polis ve askerin devlet için birlikte verdikleri mücadeleyi bir kez daha beyinlere kazıdı. Hain saldırıların ilkinde Siirt'te PKK'lı teröristler askeri aracın geçişi sırasında karayoluna tuzakladıkları patlayıcı uzaktan kumanda ile infilak ettirdi. Patlamada üç asker şehit oldu. Bu olaydan dakikalar sonra ise polisler heef alındı. Hakkari'nin Depin Polis kontrol noktasına PKK'lı teröristler tarafından bombalı araçla saldırı düzenlendi. Saldırıda yaralanan 13 polisten ikisi şehit oldu, üçü ayakta tedavi edildi.

SON BİR YILDA ACI BİLANÇO


Son bir yılda Türkiye'deki terör bilançosu ise 15 Temmuz darbe girişiminin neden gerçekleşemediğine bir başka örnek teşkil etti. Türkiye'yi son 13 ayda yeniden içine alan terör ateşinde 500'e yakın asker ile 400'e yakın polis şehit düştü. Yani polis ve asker dün gece olduğu gibi devlet için de birlikte ölüme yürüdüler...


ŞEHİTLER UĞURLANDI



Siirt'te dün akşam teröristler Eruh yolu üzerindeki Kayaboğazı Köyü yakınlarında askeri konvoyun geçişi sırasında yola tuzakladıkları patlayıcıyı uzaktan kumanda ile infilak ettirdi. Saldırıda piyade uzman çavuşlar Nuh Kürşat Temizyürek, Osman Yıldırım ile er Mikail Yaşa, şehit oldu.

FOTO:DHA FOTO:DHA


Şehit askerler için bugün Siirt 3'üncü Komando Tugay Komutanlığı'nda uğurlama töreni düzenlendi. Törene Vali Mustafa Tutulmaz, AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Siirt Milletvekili Yasin Aktay, 3'üncü Komando Tugay Komutan Vekili Piyade Albay Sedat Özkoç, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Tören, şehitlerin Türk bayrağına sarılı tabutlarının ambulanslardan alınıp, tören alanına getirilmesiyle başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından şehitlerin özgeçmişleri okundu.

sehit-askerler-ortaTörende konuşan 3'üncü Komando Tugay Komutan Vekili Albay Sedat Özkoç, "Aziz şehitlerimiz; aramızdan ayrılışınız ailenizi, bizleri ve milletimizi büyük üzüntüye sevk etse de siz ettiğiniz yemine sadık kalarak her zaman yüce milletimize layık olma azim ve kararlılığı içinde, onun emrinde olmanın şeref ve gururunu taşıyarak görevlerinizi en iyi şekilde yaptınız. Bu topraklar üzerinde yaşayanlara ve bu vatanı bizlere armağan eden atalarımıza layık olduğunuzu gösterdiniz" dedi. Siirt İl Müftüsü Faruk Arvas'ın okuduğu duaların ardından şehit uzman çavuş Nuh Kürşat Temizyürek'in cenazesi Kayseri'ye, şehit uzman çavuş Osman Yıldırım'ın cenazesi Kırıkkale'ye şehit er Mikail Yaşa'nın cenazesi de toprağa verilmek üzere Malatya'ya gönderildi.

FOTO:DHA FOTO:DHA


HAKKARİ ŞEHİTLERİ DE UĞURLANDI

Hakkâri’de PKK mensupları tarafından yapılan bombalı saldırıda şehit olan polis memurları Abdullah Bozkurt ve Hamza Irmak için tören düzenlendi. 27 Temmuz 2016 günü saat 22.30 sıralarında Depin Polis Kontrol Noktası’na Van ili istikametinden gelen ve uygulama noktasındaki güvenlik güçlerine yönelik bomba yüklü araçla yapılan hain saldırı sonucunda 2 polis memuru şehit olurken, 11 polis memuru, 1 askerî personel ve 3 sivil vatandaş yaralanmıştı.

FOTO:İHA -Şehit polislerin tabutunu askerler taşıdı. FOTO:İHA -Şehit polislerin tabutunu askerler taşıdı.


Şehit polis memurları için Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı’nda tören düzenlenen törene Vali Cüneyit Orhan Toprak, Dağ ve Komando Tugay Komutan Yardımcısı Albay Abdulaziz Tufan İltaş, Hakkâri Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat Şahin, Adalet Komisyonu Başkanı Yusuf Kaya, 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ayhan Dal, vali yardımcıları Cüneyt Epcim, Mehmet Emin Taşçı, Hasan Ongu ve Bekir Abacı, İl Emniyet Müdürü Resul Holoğlu, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Yalçın Baysal, kamu kurum ve kuruluş amirleri ile polis ve askerler katıldı. Saygı duruşunda bulunulmasıyla birlikte şehit polis memurları Abdullah Bozkurt ve Hamza Irmak’ın naaşları tören alanına getirilerek özgeçmişleri okundu. Hakkâri İl Emniyet Müdürü Resul Holoğlu tarafından yapılan konuşmanın ardından okunan dualarla şehitlerin naaşları helikoptere alınarak memleketlerine gönderilmek üzere Van’a uğurlandı. Törenin ardından Vali Cüneyit Orhan Toprak, Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat Şahin, İl Emniyet Müdürü Resul Holoğlu ve İl Jandarma Komutan Vekili Albay Yalçın Baysal ile hain saldırıda yaralanan ve kaldırıldıkları devlet hastanesinde tedavi gören polis, asker ve sivil vatandaşları ziyaret ederek ‘geçmiş olsun’ dileklerinde bulundu.