RESMİ belgede sahtecilik ve Uyuşturucu suçlarından 15 yıl cezaevinde yattıktan sonra 2 ay önce tahliye edilen Bayram K. adlı kişi, tekrar Resmi belgede sahtecilik suçundan dolayı tutuklandı.

Çok sayıda vatandaş, Esenyurt İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerine, kendisini emniyet müdürü, asker ve gazeteci gibi mesleklerde tanıtarak vatandaşların güvenini kazandıktan sonra dolandırıcılık yapan bir kişiyle ilgili ihbarda bulundu. Polis ekipleri ihbarı değerlendirerek tarif edilen şüphelinin 62 yaşındaki Bayram K. olduğunu belirledi.



EVİNDEN VE ÜZERİNDEN ÇIKMAYAN KİMLİK KALMADI

Esenyurt Asayiş Büro Amirliği'nde görevli polis ekipleri Bayram K.'nın Çınar Mahallesi'ndeki evinin önünde beklemeye başladı. Zanlı eve gireceği sırada polis ekipleri tarafından durdurularak üst araması yapıldı. Ayrıca şüphelinin evinde de arama yapıldı. Zanlının evinden 3 adet sahte emniyet müdürü kartı, sahte albay kimlik kartı, sahte basın kartı, sahte pasaport, sahte ehliyet, 2 polis telsizi, kelepçe, polis rozeti, dizüstü bilgisayar, flash bellek, 2 ruhsatsız tabanca ve kalem şeklinde tabanca ile 350 mermi ele geçirildi.



SAHTE SAVCI KİMLİĞİ İLE YAKALANIP 15 YIL CEZAEVİNDE YATMIŞ

Şüpheli Bayram K. gözaltına alınarak Esenyurt Asayiş Büro Amirliği'ne götürüldü. Zanlının yapılan detaylı sorgulamasında, sahte savcı kimliği ile uyuşturucu yakalattığı için geçmişte 15 yıl cezaevinde yattığı, 2 ay önce de cezaevinden tahliye olduğu belirlendi.

Şüpheli Bayram K., Resmi belgede sahtecilik suçundan sevk edildiği mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu.

DHA