Güneydoğu'da sürdürülen terörle mücadele operasyonlarından her gün acı haberler geliyor. Dün akşam saat 18.30'da Şırnak'ın merkez Yeni Mahallesi'nde polis servis aracının geçişi sırasında düzenlenen hain saldırıda 2 polis şehit oldu. Yaralılar Şırnak Asker Hastanesi ve Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken, güvenlik güçleri bölgede geniş çaplı operasyon başlattı. Diyarbakır’ın sokağa çıkma yasağı bulunan Sur İlçesi’nde PKK’lıların keskin nişancı tüfeği Kanas ile açtığı ateşte ağır yaralanan uzman çavuş ise tedavi gördüğü Diyarbakır Hastanesi’nde şehit oldu.

Şırnak'taki hain saldırıda polis memuru Mustafa Yaşar (solda) ile Alican Öztürk (sağda) şehit düştü.

ŞIRNAK'TA 2 ŞEHİT


Şırnak Valiliği, PKK'lıların polis servis aracına yönelik düzenlediği roketatarlı saldırıda 2 polisin şehit olduğunu, 10 polis memurunun da yaralandığını açıkladı. Açıklamada, "Şırnak il merkezinde Bölücü Terör Örgütü mensuplarınca polis servis aracına seyir halindeyken haince roketatarlı saldırıda bulunulmuş olup, saldırıda 2 polis memurumuz şehit olmuş, 10 polis memurumuz hafif şekilde yaralanmıştır. Olayla ilgili terör örgütü mensuplarına yönelik operasyonlar devam etmektedir" denildi.

FOTO:DHA - Çorum'a şehit ateşi düştü

ÇORUM'A ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ


Şırnak'ta teröristlerce polis servis aracına düzenlenen roketatarlı saldırıda şehit olan polis memuru 36 yaşındaki Mustafa Yaşar'ın Çorum'un Ortaköy İlçesi'ndeki baba ocağına ateş düştü. Evli ve 1 çocuk babası olan Yaşar'ın annesi Adalet Yaşar ve yakınları acı haberle gözyaşlarına boğuldu.

Şırnak'ta PKK'LI teröristler tarafından şehit edilen polis memuru 36 yaşındaki Mustafa Yaşar'ın Çorum'un Ortaköy İlçesi Aşdavul beldesindeki baba ocağında gözyaşı sel oldu. Babası Hacı Yaşar 9 yıl önce vefat eden şehit Yaşar'ın annesi Adalet Yaşar acı haberle yıkıldı. Türk bayraklarının asıldığı şehidin babaevi önünde de 112 Acil Servis ekipleri ve ambulans bekletildi. Ailenin yakınları ve çok sayıda vatandaş, acıyı paylaşmak üzere şehidin ailesinin yanına geldi. Şehit Mustafa Yaşar'ın bir süre ücretli öğretmenlik yaptığı ancak atanamayınca 2006 yılında polis memuru olduğu öğrenildi. Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde görevli Yaşar'ın, eşi ve çocuğuyla beraber Şırnak'ta yaşadığı kaydedildi. Babasını 9 yıl önce kaybeden ve 3 kardeşin en küçüğü olduğu belirtilen şehit Yaşar'ın, bir ağabeyinin Erzurum'da polis olduğu, Ortaköy ilçesinde özel bir şirkette çalışan diğer ağabeyinin de annesiyle beraber yaşadığı belirtilirken, Aşdavul Belde belediye başkanı Dursun Uzunca, "Çok iyi bir insandı. Şehit haberi akşam saatlerinde aldık. Şehitimiz kısa bir dönem vekil öğretmenlik yapmıştı. Daha sonra emniyet teşkilatına polis olarak görev aldı. Yarın ikindi namazına toprağa verilecek" dedi.

FOTO:DHA - Acı haberi duyan yakınları şehidin evine akın etti

ŞEHİT POLİS ALİCAN ÖZTÜRK'ÜN KARABÜK'TEKİ BABA EVİNE ATEŞ DÜŞTÜ


Şırnak'ta, PKK'lı teröristlerin polis servis aracına roketatarlı saldırısı sonucu şehit olan polis memuru 25 yaşındaki Alican Öztürk'ün Karabük'teki baba evine ateş düştü.

Vali Orhan Alimoğlu, Belediye Başkanı Rafet Vergili, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Cihan Ulukaya, Emniyet Müdürü Serhat Tezsever, AK Parti İl Başkanı Timurçin Saylar, akşam saatlerinde şehidin anne ve babasının Kartaltepe Mahallesi'ndeki evine gitti. Vali Alimoğlu, evin önünde bekleyen şehidin dedesi Recep Öztürk'e acı haberi verdi. Vali Alimoğlu'nun baş sağlığı dilediği işçi emeklisi Recep Öztürk, gözyaşlarını tutamadı.

FOTO:DHA - Şehit babası "Vatan sağ olsun, ne yapalım?" dedi

'İÇİME DOĞDU, TELEFON ETTİM ULAŞAMADIM'


Sağlık görevlilerinin sandalyeye oturtup tansiyonunu ölçtüğü Recep Öztürk, şöyle konuştu:"Vatan sağ olsun, ne yapalım? Ama bunların ızdırabını çekerler. Benim ameliyatımı yaptırdı, kurtardı ama kendi gitti. İçime doğdu. Bu akşam tansiyonum düşmedi. Servis aracına saldırıyı duyunca akşam saat 21.00'de telefon ettim ama ulaşamadım. Televizyona söylenecek diye bakıyordum."

FOTO:DHA - Şehit annesini yakınları teskin etmeye çalıştı

ANNE BAYGINLIK GEÇİRDİ


Eve Türk bayrakları asılırken, Vali Alimoğlu ve beraberindekiler şehidin babası esnaf Ali Öztürk'e de başsağlığı diledi. 3 çocuğundan en büyüğünü kaybeden Ali Öztürk, evde dua edilirken gözyaşlarını tutamadı. Fenalaşan eşi Emine Öztürk'e de sağlık görevlileri müdahale etti. Alican Öztürk'ün 5 yıllık polis memuru olduğu ve yaklaşık 1 yıldır Şırnak'ta görev yaptığı öğrenildi. Şehidin cenazesinin yarın Karabük'te toprağa verileceği belirtildi.

BİR ACI HABER DE SUR'DAN


Sokağa çıkma yasağının sürdüğü Diyarbakır'ın Sur ilçesinde ise dünkü operasyonlar sırasında PKK’lıların keskin nişancı tüfeği Kanas ile açtığı ateşte 1 uzman çavuş ağır yaralandı. Diyarbakır Asker Hastanesi’nde tedavi altına alınan uzman çavuş Fazlı Altuntaş doktorların yaptığı tüm müdahaleye rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

Şehidin Kayseri Melikgazi ilçesi İldem semtinde ikamet eden eşi Dilek Altuntaş’a da aynı anda yetkililer tarafından haber verildi. Şehit haberiyle birlikte baba Köksal Altuntaş ve yakınları Kayseri’ye geldi. Şehidin eşi ve babası Diyarbakır’a gitti. Şehidin cenazesinin Sivas'a ya da Kayseri’ye defnedilmesi bekleniyor.