AYTUNÇ ERKİN

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın (FETÖ/PDY) “futbolda şike” soruşturmasında kumpas kurduğu iddiasıyla yürütülen soruşturma sonunda hazırlanan iddianame tamamlandı. İddianamede, 1 numaralı şüpheli olarak Fetullah Gülen yer aldı.

12feto25cm

İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Fuzuli Aydoğdu’nun hazırladığı, “Futbolda şike kumpası” soruşturmasında 1 numaralı sanık FETÖ elabaşı Fetullah Gülen. İddianamede Fetullah Gülen 1 numaralı şüpheli olarak yer aldı.

12cemaat3-15cm

Mehmet Baransu, Ekrem Dumanlı, İhsan Kalkavan, Hidayet Karaca ve FETÖ’nün başka soruşturmalarında tutuklu bulunan eski emniyet müdürlerinden Ali Fuat Yılmazer ve firari Mutlu Ekizoğlu’nun da aralarında bulunduğu 15’i tutuklu, 19’u adli kontrol şartıyla serbest, 7’si firari 108 kişi şüpheli olarak gösterildi. İddianamede 176 müşteki bulunuyor. Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, asbaşkan Şekip Mosturoğlu, futbolcu Emmanuel Emenike, Beşiktaş’ın eski yöneticisi Serdal Adalı ve teknik direktör Tayfur Havutçu da müştekiler arasında.

ZAMAN’A YAPILAN ZİYARET

İddianamede şike soruşturmasının Fetullah Gülen’in talimatıyla yapıldığı iddia edildi. Gülen’in bir sohbetinde “Futbol camiasına da girelim, kitleleri etkilemek için” gibi ifadeler kullandığı, bu sohbetten sonra Zaman Gazetesi’nde bir toplantı yapıldığı belirtildi. İddianamede gazetedeki bu toplantıda ise şike soruşturmasının detaylarının konuşulduğu öne sürüldü.

12cemaat1-15cm

FETÖ’den aranan Şerif Ali Tekalan, cezaevinde bulunan Samanyolu Grubu eski Medya Grubu Başkanı Hidayet Karaca, FETÖ davasında tutuklu İlhan İşbilen, eski öğretim üyesi Suat Yıldırım, şu anda Gülen’in yanında bulunan Mehmet Ali Şengül ve gazetenin eski Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı’nın bir odada toplantı yaptıkları öne sürüldü.

HER ŞEY TEK TEK PLANLANMIŞ

Toplantıda Şerif Ali Tekalan’ın şöyle konuştuğu öne sürüldü: “Radyomuz var. Televizyonumuz var. Gazetemiz var. Derneklerimiz var. Her alanda varız ama en popüler saha olan futbolda biz neden yokuz. Aziz Yıldırım inanılmaz bir kitleye hitap ediyor. Emniyetteki arkadaşlara söyleyelim. Şike yasası çıkıncaya kadar bir şablon oluştursunlar ve bu kişiler hakkında önleme dinlemesi yapsınlar ki her şey önümüzde hazır olsun.” İstanbul 23.

12cemaat2hidayet15cm

Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilen iddianamede şüphelilere atfedilen suçlamalar şöyle; “Usülsüz kayıt”, “Özel hayatın gizliliğinin ihlali”, “Resmi belgede sahtecilik”, “İftira”, “Kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma”, “Silahlı terör örgütü kurma, yönetme ve üye olma”, “Haberleşmenin gizliliğini ihlal”. İddianamede Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ın Gülen örgütünün neden hedefi olduğuna da yer verildi.

12cemaat4ilhan15cm

Gülen örgütünün Aziz Yıldırım’ı “Ergenekoncu” olarak tanımladığı ve askeri ihalelerde yer aldığı için hedef aldığı anlatıldı.