Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) kapsamında 52 akademisyen gözaltına alındı. Ayrıca 167'si akademisyen 177 kişi de açığa alındı.

FETÖ-PDY terör örgütüne yönelik olarak İstanbul merkezli 5 ilde yapılan operasyonlarda aralarında profesörlerin de bulunduğu 31 akademisyen gözaltına alındı. Gözaltına alınan akademisyenlerin İstanbul Üniversitesi'ndeki odalarında yapılan aramalarda bulunan, Fettullah Gülen tarafından okunduktan sonra dağıtılan 1 dolarlık banknotların örgüt üyelerinin birbirlerini tanımalarını sağladığı belirtiliyor.

HARRAN ÜNİVERSİTESİ'NDE 21 GÖZALTI


Darbe girişiminin ardından devletin tüm kademelerinde Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ/PDY) mensuplarına yönelik başlatılan operasyonlar kapsamında Harran Üniversitesi'nde aralarında profesörlerin de bulunduğu 21 akademisyen gözaltına alındı. Aralarında Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi eski Başhekimi Prof. Dr. İbrahim Can Kürkçüoğlu ve Harran Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Yaşar’ın da bulunduğu 21 akademisyen, ev ve üniversitede bulunan odalarına düzenlenen operasyonla gözaltına alındı.

Diğer yandan, Selçuk Üniversitesi rektörülüğü, darbe girişimi ardından bugün Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) kapsamında 167'si akademisyen olmak üzere 177 kişiyi açığa aldı. Açığa alınanlardan bazıları hakkında da Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu.

Açığa alınan akademisyenler arasında eski Rektör Prof.Dr. Hakkı Gökbel'in de olduğu ortaya çıktı. 1 dönem rektörlük görevini üstlenen Gökbel, geçen yıl 17 Aralık günü yapılan rektörlük seçimlerine katılmamış ve rektörlük görevini bıraktıktan sonra da Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizyoloji Ana Bilim Dalı'nda öğretim üyesi olarak görevine devam etti.