Adana nitelikli cinsel saldırı ve kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma suçlarından 17 yıl 2 ay 2 gün kesinleşmiş hapis cezası ile aranan Barış Lütfi Dağtekin, 4 yıl sonra yakalandı. Gözaltına alınan hükümlü işlemlerin ardından cezaevine teslim gönderildi.

GENÇ KIZA TECAVÜZ ETTİLER

Olay 2010 yılında meydana geldi. İddiaya göre, erkek arkadaşı Fırat Gezer’le evlenmesine izin verilmeyen 25 yaşındaki E.K., evden kaçtı. Genç kadın sığındığı Fırat Gezer, arkadaşları Barış Lütfi Dağtekin ile Abdullah Eriş tarafından tecavüze uğradı. Nitelikli cinsel saldırı ve tecavüz suçlarından
haklarında dava açılan sanıklardan Fırat Gezer ile Barış Lütfi Dağtekin 17 yıl 2 ay 2’şer gün, Abdullah Eriş ise 15 yıl ağır hapis cezası aldı. Temyiz için 2012 yılında Yargıtay’a gönderilen dosya, onaylandı.

CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

Dava sırasında, tutuksuz yargılanan ve hakkında yakalama kararı çıkartılmasına rağmen bulunamayan Dağtekin’in peşine düşen polis, 4 yıl boyunca Niğde’de bir köyde saklanan hükümlünün Adana’da Emek Mahallesi’nde bir evde saklandığını belirledi. Dağtekin’i yakalamak için çalışma başlatan Aranan Şahıslar Büro Amirliği ekipleri, hükümlüyü saklandığı evde yakaladı. Gözaltına alınan Barış Lütfi Dağtekin, işlemlerin ardından cezaevine teslim edildi.