ADANA'da 5 yaşındaki Cumali Karahan'ın yaşımını yitirdiği  yangında, evin kadın sahibi Evren Baştekin hakkında elektrik tesisatının bakım ve onarımını yaptırmadığı gerekçesiyle 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.
Olay, 16 Şubat'ta merkez Çukurova İlçesi'nin Belediyeevleri Mahallesi'nde Mennan ve Hüsne Karahan çiftinin kiracı olarak oturdukları evde meydana geldi. İddiaya göre, çiftin çocukları Cumali Karahan, oturma odasındaki bilgisayarda oynamak için fişini prize taktı. Bu sırada bilgisayarda patlama meydana gelirken evde yangın çıktı. Hüsne Karahan, odaya girip 8 yaşındaki kızı Betül'ü dışarı çıkardı. Daha sonra tekrar odaya dönen Hüsne Karahan, alevlerin arasında kalan oğlu Cumali'yi kurtarmaya çalıştı. Duman ve alevlerden etkilenen anne dışarı çıkıp komşulardan yardım istedi. Eve gelen itfaiye ekipleri kısa sürede yangını söndürdü. Odada yapılan aramada talihsiz çocuğun cesedi bulundu.
DAVA AÇILDI
Olayla ilgili soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı iddianamesini hazırladı. Savcı, evin elektrik tesisatının düzenli bakım ve onarımını yaptırmadığı ve yenilemediği gerekçesiyle evin kadın sahibi Evren Baştekin hakkında taksirle ölüme neden olma suçundan Adana 21'inci Asliye Ceza Mahkemesi'ne dava açtı. Davanın görülmesine önümüzdeki günlerde başlanacak.

DHA