Polisi harekete geçiren hırsızlık, bir ihbar üzerine ortaya çıktı. Çorlu’da FETÖ operasyonu kapsamında; el konulan 6 okula atanan kayyum, Mart Ayı’nda savcılığa giderek şikayetçi oldu. Savcılık; 2 özel ilkokul, 2 özel ortaokul ve 2 özel liseye atanan kayyumun, “Muhasebe servisindekiler, çek senet ve paraları alarak götürmüşler” iddiası üzerine, tahkikat için, İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Kaçakçılıkla Mücadele Şube Müdürlüğü’nü görevlendirdi.

MALİ İMAM


Polisin yaptığı araştırmalarda, çek, para ve senetlerin aktarılmasıyla ilgili, okullardan sorumlu, müteahhitlik yapan Murat K.’nın ismine ulaşıldı. Murat K.’nın FETÖ yapılanmasının “Çorlu mali imamı” olduğu anlaşıldı. Murat K.’ın para ve değerli kağıtların çalınmasının ardından ortadan kaybolduğu belirlendi. Polis, Murat K.yı teknik ve fiziki takip yöntemiyle izlemeye aldı. Aramalarda Murat K.'nın Güngören'de fotoğrafçılık yapan Ö.B.'ye 500 bin lira para bıraktığı 2 otomobili de Ö.B.'nin eşine verdiği belirlendi.

feto-kasasi-imam-880-2 FETÖ'nün gizli para kasası Murat K., terör örgütünün şifreli parası olan 'F serisi 1 dolarlara' kendi fotoğrafını bastırmış.


ÇELİK KASADA 50 MİLYON


Kaçakçılık dedektifleri soruşturmayı derinleştirdi. Murat K.'nın, okullardan aldığı para ve değerli kağıtları, ağabeyinin Beylikdüzü’ndeki villasına götürdüğü belirlendi. Kaçakçılık ekipleri, 3 gün önce 7 ayrı adrese baskın düzenledi. Soruşturma kapsamında 4 şüpheli gözaltına alındı. Murat K., ise aramalara rağmen bulunamadı. Beylikdüzü’ndeki evde aramalarda, gizli bir bölmeye saklanan çelik kasada 50 milyon değerinde çek ve değeeli evrak ele geçirildi. Aramalarda ayrıca, FETÖ'ye yapılan himmet listesi de bulundu. Murat K.'nın başka bir akrabasının evinde de 405 bin lira ele geçirildi. Soruşturma kapsamında, aranan Murat K.'nın evinde ise FETÖ yapılanmasının hiyerarşik yapısını belirten 3 adet 1'er dolar bulundu.

 

 KÖPRÜDE 2.6 MİLYONLA YAKALANDI


Gözaltına alınan şüpheliler; sağlık kontrolünün ardından, Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Şüphelilerin, örgüte para kuryeliği yaptığı öne sürüldü. Şüphelilerin sorgusu sürereken Murat K.'nın yakalanması için ise çalışmalar devam etti. Araştırmalarda Murat K.'nın izine ulaşıldı. Otomobiliyle seyreden Murat K. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde durduruldu. Murat K. ve beraberindeki avukat S.Y., doktor F.B.O., "Hoca" lakabıyla tanınan N.D., H.D., E.F. ile V.B. 15 Temmuz gözaltına alındı. Şüphelilerin araçlarında 2.6 milyon lira nakit para ele geçirildi.

OPERASYON GENİŞLEYEBİLİR


İki farklı tarihte yapılan baskında gözaltına alınan 10 şüpheli Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Operasyonla FETÖ/PDY’ye ait ilk kez bu kadar yüklü miktarda, nakit para ele geçirildi. Soruşturma kapsamında operasyonun genişletilebileceği öğrenildi.