Mardin'in Nusaybin ilçesinde PKK'lı teröristlere yönelik yürütülen operasyonda şehit olan 36 yaşındaki Yüzbaşı Alper Kalem bugün memleketi Amasya'daki gözyaşları içinde yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı. Şehit kızı 6 aylık Almina'nın babasına vedası ise yürekleri dağladı.
[caption id="attachment_1211292" align="alignleft" width="880"]FOTO:Şehit yübaşı geride 2 yetim çoçuk ile acılı bir eş bıraktı... FOTO:Şehit yübaşı geride 2 yetim çoçuk ile acılı bir eş bıraktı...[/caption]

Nusaybin İlçesi'nde şehit düşen Yüzbaşı Alper Kalem için bugün memleketi Amasya'da cenaze töreni düzenlendi. Şehit Yüzbaşı Kalem'in cenazesi Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesi morgundan alınarak Bahçeleriçi Mahallesi'ndeki baba evine getirildi. Burada şehit için dua edilip helallik alındı. Gözyaşı döken şehidin annesi 50 yaşındaki Sevim Kalem'i yakınları teskin etti. Şehidin eşi 35 yaşındaki Elif Kalem kızları 10 yaşında Ilgın ve 6 aylık Almina ile eşine veda etti. Almina Kalem annesinin kucağında babasının tabutuna son kez dokunarak veda etti. Şehit eşi kızlarına "Yavrum bu senin baban, dokun tabutuna" diyerek seslendi.
[caption id="attachment_1211291" align="alignleft" width="800"]10 yaşında Ilgın törende 6 aylık kardeşi Almina'yı kucağında taşıdı. 10 yaşında Ilgın törende 6 aylık kardeşi Almina'yı kucağında taşıdı. [/caption]




Helallik alınması ardından şehit Yüzbaşı Alper Kalem'in cenazesi Sultan Beyazıt Camii'ne getirildi. Burada şehit babası 52 yaşındaki emekli Astsubay Mehmet Ali Kalem ve şehit kardeşi 32 yaşındaki Oktay Kalem, taziyeleri kabul etti. Şehit babası ve şehit kardeşi tabuta sarılarak gözyaşı döktü.


[caption id="attachment_1211290" align="alignleft" width="800"]FOTO:DHA 6 aylık Almina babasına böyle veda etti... FOTO:DHA 6 aylık Almina babasına böyle veda etti... [/caption]

Düzenlenen cenaze törenine Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Yılmaz, kamu kurum ve kuruluşlarını temsilcileri şehit yakınları ve yaklaşık 5 bin kişi katıldı.


Öğlen namazı ardından cenaze namazı kılındı. Namaz ardından Şehit Yüzbaşı Alper Kalem'in cenazesi Tekirdede Mezarlığı'ndaki şehitlikte toprağa verildi. Kayseri 1'nci Komando Tugay Komutanlığı'nda görev yapan Şehit Yüzbaşı Kalemin'in geçici görevle Nusaybin'e gittiği belirtildi.



(DHA)