Bursa'da tatlı almak için pastaneye giden Tuğba Dilmeç, kendisine otobüs çarptığında 8 aylık hamileydi. Ağır yaralanarak hastaneye kaldırılan Tuğba'nın beyin ölümü gerçekleşti, bebeğini bu dünyada bırakarak hayatını kaybetti. Organlarıyla 6 kişiye can veren 35 yaşındaki Tuğba Dilmeç'in bebeğine sahip çıkan yüzlerce anne ise süt bağışında bulunarak, Kaan bebeğin anne sütünden mahrum kalmaması için ellerinden geleni yaptılar. Hatta Kaan bebeğin sayesinde hastanedeki diğer prematüre bebekler de anne sütü alabildi.

bursa-anne

Merkez Yıldırım İlçesi Namazgah Mahallesi’nde oturan 8 aylık hamile Tuğba Dilmeç, geçen pazartesi gecesi saat 20.00 sıralarında evinden çıkarak tatlı almak için kaldırımdan yürüyüp pastaneye gittiği sırada S.K. yönetimindeki 16 YT 157 plakalı otobüsün çarpması sonucu ağır yaralandı.

SEZARYENLE ALINDI

Çevredekilerin haber vermesi sonucu olay yerine çağrılan 112 Acil Servis ambulansı ile Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Tuğba Dilmaç ameliyata alındı. Beyin cerrahı ve kadın doğum doktorunun birlikte girdiği ameliyatta daha önceden annesi tarafından ismi konulan 2 kilo olan Kaan bebek, sezaryenle anne karnından alındı. Beyin ölümü gerçekleştikten sonra vasiyeti gereği kalp, karaciğer, 2 böbrek ve korneaları alınan ve 6 hastaya umut olan Tuğba Dilmeç, için Nilüfer İlçesi Hacı Ömer Raca Camii’nde öğle namazının ardından cenaze töreni düzenlendi. Yakınlarının gözyaşları arasında kılınan cenaze namazının ardından Tuğba Dilmeç’in cenazesi Hamitler Kent Mezarlığı’nda toprağa verildi.

YÜZLERCE ANNEDEN ANNE SÜTÜ

Tuğba Dilmeç’in ismini doğmadan koyduğu ve mama ile beslenemeyen Kaan bebek için yapılan anne sütü bağışı çağrısı büyük ilgi gördü. Bir günde yüzlerce anne Şevket Yılmaz Hastanesi’ne gelerek süt bağışında bulundu. Sütlerin bir bölümü saklanırken, bir bölümü de depolamaya yer kalmadığı için aileden izin alınarak diğer prematüre bebeklere verildi.
Tuğba Dilmeç’in ağabeyi İsrafil Dilmeç, "Çağrımız büyük yankı buldu. Başvuran gönüllüleri süt bankasına yönlendiriyoruz. İnsanlarımız çok duyarlı çok teşekkür ediyoruz" dedi.

DHA